Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salladsdressing - gammal skåpmat

En ny undersökning listar butiker som fuskar eller slarvar i sin livsmedelshantering. Ica Supermarket i Ockelbo är en av dem.

Annons

En undersökning som Aftonbladet genomfört visar på både matfusk och matslarv hos livsmedelsbutiker runt om i landet. Det handlar om allt från butiker som sålt gammal mat, fuskat med datummärkningen eller som fått kommentarer vid inspektioner.

Ica Supermarket i Ockelbo är en av de. Följande kommentar, från en inspektion som gjordes i början på förra året, placerade affären på listan: "Märkning saknas på livsmedel som förvaras i sval. Bäst-före-datum saknas på dressingburkar till salladerna. Hur vet kunden när dressingen är gammal och hur garanterar Ni att samtliga dressingar till kund är färska? Mat med utgånget bäst-före-datum förvaras tillsammans med färsk mat och mat som ska beredas."

Elisabeth Lindblom, butikschef på Ica Supermarket, berättar att salladsdressingen inte längre finns i butikssortimentet. Nu köper de in färdigpackad dressing, och hon tycker inte att det är speciellt roligt att en sådan gammal företeelse ska ge butiken dålig publicitet.

– Det är inte roligt när det känns som att det inte ligger någon sanning i det. Det är ju gammal skåpmat, vi har inte haft dressingen på typ ett och ett halvt år, säger hon.

Sanna Gustavsson
Sanna.gustavsson@gd.se

Mer läsning

Annons