Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan är viktig för Owe Hellberg

/

”Skolfrågorna.”

Så svarar Owe Hellberg, V, på frågan vad som borde toppa agendan i höst.

Annons

Efter valsegern i fjol valde Socialdemokraterna att fortsätta samarbetet med Centerpartiet och bjöd också in Folkpartiet i gemenskapen. Övriga partier, med undantag för Sverigedemokraterna, bildade en egen konstellation.

Under fullmäktigemötena har det oftast varit Vänsterpartiet och före detta riksdagsledamoten Owe Hellberg som opponerat sig mot majoritetens förslag och till och med presenterat en skuggbudget.

Så det föreföll självklart att fråga just Owe Hellberg vad han anser bör placeras överst på den politiska dagordningen i Ockelbo.

Owe Hellberg är gammal skollärare och därför var det inget märkligt i att svaret löd: Skolfrågorna.

– Vi måste få elever som har tillräckligt höga betyg i kärnämnena så att de kommer in på gymnasiet. Skolorganisationen måste vi titta på och lärarlönerna ska höjas. Just nu har vi lärarlöner som tillhör de två- tre sämsta i hela Sverige.

Vilken skulle vara den främsta förbättringen i Ockelbo om ett år om du fick bestämma?

– Då skulle varje förskoleavdelningen med barn mellan tre och fem år ha högst 18 barn. När det gäller barn under tre år skulle de vara högst 15 per avdelning. Nu har vi ju fått en privat förskola i kommunen, så vi får se hur det blir.

Mer läsning

Annons