Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statsstöd till Wij trädgårdar?

OCKELBOOwe Hellberg, v, slår ett slag för Wij trädgårdar i riksdagen.

Annons
I en motion föreslår han att såväl riksdag som regering ska stödja ett nationellt trädgårdscenter i Ockelbo.
I en annan motion föreslår han att en fjärde polisskola placeras i Gävleborgs län.
Owe Hellberg har under den allmänna motionstiden medverkat i en lång rad kommitté- och partimotioner. Han har dessutom skrivit sex enskilda motioner. I den om Wij trädgårdar skriver han att trädgårdsprojektet i Ockelbo har pågått under ett par år och att det behövs omfattande investeringar för att projektet ska kunna genomfras.

65 mijoner krävs
- I dagsläget handlar det om en investering på cirka 65 miljoner kronor. Många starka organisationer, institutioner och företag är mycket intresserade av projektet och redan nu finns det mer än 20 miljoner kronor i projektpengar säkrade från olika håll, skriver han och konstaterar att för att ytterligare stärka möjligheten att kunna genomföra trädgårdssatsningen bör regeringen ges i uppdrag att verka för projektets genomförande.

Polishögskola till länet
Owe Hellberg vill också att regeringen ska utreda förutsättningarna för en fjärde polisskola i landet. Han anser att utlokaliseringen av polisskolor är viktig eftersom det kan göra det lättare att rekrytera polisstuderanden i de polisdistrikt där skolorna ligger. Det leder i sin tur till att det blir lättare att få sökanden till polistjänster i hela landet.
- För att trygga rekryteringen till polisdistrikten i Dalarna, Jämtland, Medelpad, Hälsingland och Gästrikland behövs det en polishögskola i det området. Regeringen bör därför utreda förutsättningarna för en fjärde polishögskola i Gävleborgs län. Lämpliga orter är Gävle eller Hudiksvall, skriver Owe Hellberg.
KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist_gd.se

Mer läsning

Annons