Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: En lååång dag avslutades på slottet

/

En lång, lång dag avslutades med middag på slottet. "Det är roligt att så många kommit hit!" säger Victoria och fyrar av ännu ett leende.

Annons

Tjugo över sju skulle Victoria och Daniel komma ut på slottstrappan för att vinka till Gävleborna. Ännu en kvart innan såg det glest ut men sedan tjocknade det på - till slut väntade ett par hundra personer på att få en skymt av kungligheterna.

– Jag är väldigt exalterad, Ellen Nilsson, 18.

– Och jag är nervös, tillägger kompisen Isabelle Skaräng, 17.

De båda var bland de yngsta av åhörarna. Flertalet som kommit till Gävle slott, där kronprinsessparet bjöds på middag av landshövding Barbro Holmberg, var litet äldre.

För Gun-Britt Larsson, 72, var det premiär att se kronprinsessan i verkliga livet.

– Det är det. Hon verkar vara jättegullig. Och han också.

Snart klämde Andres Jonsson och Järvsökören, som vann körslaget, i med sånger av Leonard Cohen. De specialinbjudna middagsgästerna började ta sig genom publiken och in i slottet. Efter några minuter kom Barbro Holmberg ut på trappan - och så någon meter bakom dem, Daniel och Victoria.

De tyska tv-teamen på sina stegar zoomade febrilt, allmänhetens mycket mindre kameror lyftes som en skog upp i luften.

– Vi har sett fram mot det här besöket länge. Att komma till Gävle, och av litet lätt förståeliga skäl, till Ockelbo! säger Victoria.

Sedan skakade de hand med de lyckliga som fått plats längst fram. Efteråt, när Daniel och Victoria och landshövdingen och livvakterna gått in på slottet, sammanfattade två okända kvinnor sitt alldeles unika möte med kronprinsessan:

– Det var inget fel på henne.

– Nej, hon var hur fin som helst.

Mer läsning

Annons