Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Fredrik Persson kung i prinsloppet

/
  • Kronprinsessparet kom i en vagn dragen av Järvsöfaks med Jan-Olov Persson vid tömmarna.

Mest yster: Den vita hästen i ridande högvakten som ledsagade bilen med Daniel och Victoria in på travbanan.

Gladast: Fredrik Persson som vann Prins Daniels lopp.

Annons

Strålande sol och en kunglig inramning lockade såklart en storpublik till Gävletravet i dag. En storpublik som fick se en hel del kul och i travsammanhang rätt ovanliga saker.

Som Brynässtjärnan Jakob Silfverberg på kuskpallen till exempel. Tyvärr började hans ekipage att galoppera omedelbart efter starten i "kändisloppet", där det till slut blev dött lopp mellan Thomas Brolin och Jessica Almenäs. De lyckades alltså med bedriften att korsa mållinjen exakt samtidigt, trots Brolins minst sagt fysiska körning på slutrakan.

Travprogramledaren och den före detta fotbollsstjärnan fick därför gemensamt lämna över prischecken på 30000 kronor till kronprinsessan Victoria. Pengarna går till hennes fond för handikappade barn.

Victoria och Daniel i all ära, men det var ingen tvekan om att publiken i första hand var på plats för att se trav. Och vilket lopp de fick se! Det gick ett sus som övergick till jubel längs läktaren när Viola Silas sträckte ut och gick för seger i Prins Daniels lopp.

– Å fy fan vad hon gick, var kusken Fredrik Perssons ocensurerade kommentar när han tårögd och hes gjorde sig beredd att ta emot den 17 (!) kilo tunga Gunnar Cyrén-designade prispokalen ur prins Daniels hand.

Mer läsning

Annons