Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädret inget hinder för köp

/
  • Lena Hammarstrand, eller kund nummer 60, som auktionsförrättaren Kjell Engman kallade henne, köpte en hel del fåtöljer i prisgruppen femtio kronor.– De ska vi ha på Sandvik Vildmarksgård, det behövs massor med slitstarka möbler där.
  • Auktionsförrättare Kjell Engman hade hög ambition vad gäller utropspris, som han snabbt anpassade efter rådande marknadsläge. Ett utgångspris på 1000 kronor reviderades snabbt ned till en 50-lapp, vilket väckte viss muntration bland de huttrande köparna.
  • Vädret var långt ifrån optimalt för en auktion, men många potentiella köpare slöt ändå upp.

I nära sex timmar i sträck ropade auktionsförrättare Kjell Engman och hans kollega ut objekt igår.

Ändå återstår mängder av prylar från Sven Grönbergs möbelaffär och villa att auktionera ut.

Annons

Trots det blöta och kalla vädret var det många hundra personer som dök upp i hopp om att göra fynd. Bland budgivarna fanns Lena Hammarlund från Ockelbo som vid 15-tiden ropat in en mängd möbler, bland annat madrasser, duntäcke, en kontorsstol och stora mattor på rulle.

– Det är fruktansvärt billigt. Jag har köpt ett bord med sex gedigna furustolar för 400 kronor. En annan köpte en tresitsig soffa plus två fåtöljer för sammanlagt 1000 kronor, säger hon.

De flesta av Lena Hammarlunds fynd kommer att hamna i en lägergård två kilometer från Smörnäs som hennes svägerska köpt av Ockelbo församling. Annat tänker hon ge till sonen som ska flytta till en egen lägenhet.

Även idag, söndag, tänker hon vara på plats. Då auktioneras Sven Grönbergs bohag från villan ut samt fordon, redskap och verkstadsmaskiner.

– Jag är engagerad i Ockelbo hembygdsförening med ansvar för textilsidan och vill se om det finns några fynd inne i huset, säger Lena Hammarlund.

Strax före klockan 17 lade auktionsförrättare Kjell Engman ifrån sig klubban. Då hade han hållit igång sedan klockan 11 på förmiddagen, utan att ta matrast.

Kollegan Clarence Ohlsson höll på nästan lika länge.

– Trots vädret har det gått bra. Vi har sålt mycket, men priserna har varit varierande. Vi hade hoppats på mer, för det är kvalitetsmöbler som inte finns på marknaden idag, säger Kjell Engman.

Vädret var långt ifrån optimalt för en auktion, men många potentiella köpare slöt ändå upp.

Mer läsning

Annons