Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vänsterpartiet har kört i diket”

Under gårdagens fullmäktigemöte i Ockelbo hettade det till rejält mellan kommunalrådet Magnus Jonsson, S, och vänsterpartiets Owe Hellberg.
Striden gällde den framtida organisationen för kommunens fastigheter.

Annons

– Vänsterpartiet har kört i diket, sa Magnus Jonsson.

Vänsterpartiet och Owe Hellberg stod för den piggaste oppositionen under gårdagens fullmäktigemöte. Redan när årsredovisningen för 2010 togs upp satte han sig till motvärn och kritiserade lärarlönerna för att vara i snålaste laget.

– Lönerna inom omsorg ligger bra till jämfört med likvärdiga kommuner. Men inte inom förskolan och inte inom skolan. Högre löner behövs för att få hit duktiga pedagoger, sa Owe Hellberg.

Kommunstyrelsen, med socialdemokratisk majoritet, hade föreslagit att den så kallade person- union inom tekniska kontoret och Ockelbogårdar skulle upphöra.

Bo Lindblad har sedan 2008 varit såväl VD för Ockelbogårdar som teknisk chef i kommunen.

Han ska gå i pension och därför föreslogs att både en ny teknisk chef och en ny VD skulle anställas på heltid.

Nu började debatten bli riktigt het.

Owe Hellberg menade att hela Ockelbogårdar borde avvecklas och att alla fastigheter istället skulle skötas i kommunens regi.

– Om de kommunala bolagen går minus, vem ska då betala för kalaset? Ockelbogårdar kan inte få pengar från kommunen längre genom den nya lagen. Ska man göra något åt saken så ska det göras nu.

Till och med den annars så lugne och beskedlige Magnus Jonsson blev nu enormt upprörd:

– Om någon kört ned i diket så är det vänsterpartiet med Owe Hellberg i spetsen. Beslutet som ska tas nu har inget med organisationen att göra. Vi ska besluta om personunionen ska upphöra. Frågan om organisation måste beredas i kommunstyrelsen först. Att gå händelserna i förväg som Owe Hellberg gör är livsfarligt.

Personunionens upphörande röstades igenom efter debatten.

Frågan om ny organisation fick däremot vänta.

Mer läsning

Annons