Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelbobutik i nätverkskamp mot butiksdöden

Ett nätverk för mindre butiker skapades för att klara konkurrensen mot e-handel och större kedjor. Klädbutiken Du & Jag i Ockelbo blir först i Gästrikland att gå med i nätverket.

Nätverket kallas Unika Butiker och startades av några butiksägare i Sundsvallstrakten för att öka lönsamheten och möjligheterna att marknadsföra sig. Tanken är att flera mindre butiker tillsammans ska klara konkurrensen mot de större kedjorna.

Bland annat genom att hjälpas åt med marknadsföringen.

Butiken måste vara fristående och privatägd och alltså inte ingå i en kedja.

Ett annat krav är att butiken har ett sortiment som på något sätt är unikt i en viss region.

I centrala Ockelbo är det dock få butiker som tvingats slå igen på sistone. Mest uppmärksammat var när Konsum stängde för några år sedan.

– Men jag är jätterädd att om en butik försvinner så drabbar det andra butiker också. De som handlar i den butiken åker då någon annstans och köper också andra varor där. Det blir en negativ spiral, säger Maggan Strandberg som äger och driver klädbutiken Du & Jag med Britt-Inger Halvarsson.