Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförmåga att göra mål

Brynäs föll knappt siffermässigt, bara 0-1 när sex sekunder återstod innan Färjestads 2-0-segermål kom i öppen kasse.

Annons

Gävlelaget pressade Färjestad men skapade ändå på tok för få klara målchanser och var långt ifrån att riktigt rubba kvartsfinalseriens mest givna segrare.
Det räcker inte att göra en riktigt jämn match spelmässigt mot denna gigantiskt starka försvarsbarriär, där box playspelet var helt suveränt.
Något som understryker att Färjestad är landets bästa lag i numerärt underläge.

kapitalt att komma in i skottsektorn på samtliga sju FBK-utvisningar.
Kolugne och säkre målvakten Jonas Gustavsson, som stod rätt hela tiden, hade inga problem att hålla tätt på de totalt 19 skott som han fick emot sig.
Hemmalaget inledde bra, tog initiativet direkt och tog verkligen för sig i närkamperna, satte åt så att det sprakade i sargen i alla lägen (mest när tuffe Dixon klämde åt), krigade tappert - men hade så innerligt väl behövt få göra första målet.
Ove Molin hade chansen i power play efter drygt tre minuter men hans slagskott träffade stolpen med klang och när sedan även Micke Lind två minuter senare misslyckades med att i friläge överlista mål-Gustavsson, som gick ut och täckte av skottet och höll ihop benskydden så att ingen retur gavs - började alla hemmafans smått frukta att det skulle bli förbaskat svårt att göra mål överhuvud taget.

även. Brynäsarna förlorade sin sjunde match för säsongen på hemmais, första gången de inte gjorde mål i Läkerolen. Och för tredje gången i vinter gick de även bet på att göra mål - det underströk det som ofta, ofta denna säsong varit lagets stora akilleshäl: oförmågan att göra mål! Ni har hört det förut, va...?
Om inledningsperioden var godkänd av brynäsarna, så var den andra direkt underkänd.
Brynäs hade chansen i power play i sex minuter, skapade praktiskt taget ingenting i målmöjligheter. Efter mycket svagt agerande.
Vilket visar att nye årstränaren Niklas Czarnecki ännu har åtskilligt att jobba med för att få fram ett riktigt bra konstruktivt spel, i synnerhet då i överläge.

skapade helt enkelt på tok för lite under matchens andra halva, de kom aldrig in på mål och in i skottsektorn.
Var inte ens i närheten de flesta gångerna.
FBK-backarna var skickliga, helt klart och de stängde effektivt och säkert igen alla vägar och isytor för att ta sig fram för brynäsarna.
Men det håller ändå inte att agera så tamt och utan rätta killerinstinkten i en slutspelsfight av den här karaktären. I synnerhet när den också spelas på hemmaplan.
Som Brynäs uppträdde vinner man inga matcher när det stor så mycket på spel.
Kanske, kanske att det blivit annorlunda om det som sagt gett ett ledningsmål i utbyte i första perioden - men i längden t ror jag ändå att Färjestad varit för starkt.
Den hårdhet i närkamperna som exempelvis gästerna visade fanns inte rakt igenom hos hemmalaget. Jo, hos en: kanadicken Steve Dixon men i övrigt. Nej, inte ens Jonathan Granström smällde på som krävs en sådan här gång.

är enormt stor för Brynäs, det går inte att prata bort på något sätt.
Det här var utan tvekan nyckelmatchen, som behövde vinnas för att det på allvar skulle spetsa till sig och bli lite spänning.
Nu vill till mycket om det inte av bara farten ska bli ny FBK-hemmavinst på lördag i Löfbergs Lila Arena och 2-0 på vägen mot en tämligen given semifinal.
Det finns förstås optimister som säger att Brynäs har en ny hemmamatch på måndag och chans till reducering - och visst, Brynäs kan möjligen reducera men i längden sedan över de två nästkommande matcherna i Karlstad kommer serievinnarna utan tvekan avgöra och gå vidare.
Motståndarna är helt enkelt för bra, bara att konstatera redan efter match 1.

annars denna afton var publiksiffran, 6.011 - närmast genat för Gävlepubliken!
Det handlar trots allt om SM-kvartsfinal - och i lördags var det över 7.500 i en serieavslutning som hade ringa betydelse.
Jag fattar inte riktigt vad publiken här i stan tänker på, vill de inte se Brynäs i slutspel, eller vad är det frågan om...helt oförklarligt!?
Jag hade hoppats på minst 7.500, som det var i lördags, men det blev bara till en önskedröm...
Brynäs mest framträdande spelare var backen Niclas Andersén som offrade sig hänsynslöst i alla lägen. Jusso Hietanen, med istiden 22:21, gjorde även en stormatch. Bland forwardarna var Stephen Dixon och Sebastian Lauritzen de bästa.
Över målvakten Anders Lindbäcks insats faller heller ingen skugga, helt chanslös som han var när Marcus Paulssson från nära håll, 1.20 minuter in på mellanperioden prickade in 1-0, sitt fjärde mål i sin nionde match sedan han kom från Malmö.

i E4-matcherna slutade 3-1 i hemmafavör till Timrå, Skellefteå och Luleå.
Bara Brynäs gick bet på att vinna, Färjestad tog enda bortatriumfen.
Skellefteå AIK:s hemmaseger var mest överraskande. Svartingarna hade inte besegrat Linköping förut i vinter. Det blev 3-2, och det var precis som Mathias Månsson sa före matchen: "Det kan knappast bli tio raka segrar för LHC..."
Efter fem raka segrar för östgötarna tog sviten slut och nu gäller det att snabbt kvittera i match 2 hemma i Cloetta Center.
Lika är det för Frölunda i mötena mot Luleå. Undrar vad Ulf Dahlén och kompani säger i dag om valet av norrbottningarna...?
Jag tror än mer efter öppningsmatchen att Luleå har en mycket stor segerchans.
Notabelt: Honken Holmqvist fick nog efter 5-0 och lämnade VF-kassen.
Att Timrå skulle spö regerande mästarna HV 71 hemma (knappa 2-1 blev det) var inte direkt sensationellt. Challe Berglunds mannar har lurat i vassen och inget lag ville heller möta medelpadingarna.
Fullt förståeligt som det är. TIK:arna kan komma att bli detta slutspels verkliga underdogs.

Mer läsning

Annons