Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ögonvittnet som polisanmälde Gordin: "Han var uppenbart påverkad, en sån ska inte få köra bil"

Den man som polisanmälde den alkoholpåverkade Jacob Gordin säger att han polisanmälde när Gordin var på väg att smita från platsen.

– Jag fick nog helt enkelt. Han betedde sig väldigt konstigt. Vi trodde han skulle krocka när han kom. Det var ingen smidig parkering direkt. Sen, när han ska åka, backar han in i bilen bakom, trycker den bakåt och är på väg att smita. Som tur var kom det en annan bil så han var tvungen att vänta, säger ögonvittnet.

Läs även: Jacob Gordin ertappad rattfull – "Jag har inga som helst problem"

Som Gefle Dagblad berättat i den tidigare artikeln om händelsen harJacob Gordin ett mångårigt drogmissbruk bakom sig. Han har själv gjort sin kamp mor drogerna känd och pratat öppet om den.

Ögonvittnet satt på en restaurang och tittade ut över gatan där det såg ut sällskapet i den bil som Gordin ska ha backat på packade för att ge sig iväg på semester.

– Då kom den här Jacob Gordin, som för mig var alldeles obekant då eftersom jag inte är från Gävle. Vi hajade till eftersom han nästan körde in i bilen bakom då. Sen klev han ur bilen, betedde sig otroligt underligt och var väldigt yvig i gesterna och började först rycka i några containrar famför bilen och försöka flytta på dem . Han såg helt klart påverkad ut.

Ögonvittnet uppfattade att Jacob Gordin gick in på restaurangen där han satt eller den intilliggande. Efter ungeför tio minuter kommer han ut till bilen igen.

– Vi sa till varandra: "Ska han verkligen köra bil?" Sen när han backar in i bilen bakom och är på väg att smita, medan mannen från den påkörda bilen springer fram och knackar på rutan, då fick jag nog och ringde polisen. Han ska åka dit, tänkte jag . Jag blev arg. Polisen kom väldigt snabbt.

Först kom en polis på motorcykel och en liten stund senare en patrull i bil, som Gordin fick följa med i.

– Fulla människor ska inte köra bil helt enkelt. Allrahelst inte på ett ställe som Söder i Stockholm där det rör sig massor med folk med barn.