Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oinspirerad spelning - skapad av vinstdrift

Sent omsider i källaren som är Wasteland stegar Sparzanza upp på scenen för att ösa på med sin melodiska hårdrock. Innan detta inträffar spelar förbandet Leopard Ladies sin klyschiga rock. Referenserna är många och intrycket tämligen svalt.

Huvudakten är ett typsikt svenskt metal/hårdrocksband, de lät helt annorlunda i begynnelsen men har nu tonat ner sig och börjat skriva melodiösa radiolåtar.

Hela spelningen är en rutin, det är inrepat och oinspirerat och det speglar väl deras senare karriär rätt bra.

Sparzana kan sägas vara för sin genre det som Dead By April och liknande band är för emo. Det är urvattnat och till skillnad från Till Exempel Backyard Babies saknas det charm. Det kan också bero på den tämligen glesa publiken som lite vinglande står där och ser lite disträ ut.

Det känns blasé och blir mest smärtsamt, det hela känns så exemplariskt och regisserat. Bandet är väldigt samspelta, men det hjälper inte när det saknas frihet och variation.

När elyxorna höjs i en gemensam pose så faller den sista biten på plats. Detta är kronan på musikindustrins verk, det som har skapats av girighet och vinstdrift.