Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oj vilken vecka för GD.se – rekordsiffror på sajten

GD.se är en succé. Läsningen ökar stadigt. Antalet besökare slog förra veckan rekord.
– Rekordsiffror som de här sporrar redaktionen. Fler läsare upptäcker vad som finns på GD:s digitala plattformar, och kommer förhoppningsvis tillbaka, säger chefredaktör Anna Gullberg.

Rekorden avlöser varandra på gd.se. Den senaste veckan har två insändare dragit väldigt mycket trafik; hockeymamman Kristina Lundströms insändare "I dag skäms jag" och signaturen Rulles insändare "Är ni så korkade att ni inte begriper att något hänt?". Faktum är att den senare är den mest spridda och lästa texten någonsin på sajten.

Men det redaktionella materialet med text och film blir också alltmer klickat. Förra veckan var det artikeln om Kim, som lade upp sitt körkort på nätet och fick sin identitet kapad. Historien fick stor spridning och togs även upp av riksmedia.

– GD vilar på både egna nyheter och läsarnas åsikter, att insändare får sådan betydelse för webbtrafiken tycker jag både är kul och rätt. Vi har möjlighet att ta frågorna och göra journalistik av dem, då blir det ännu bättre.

Sedan början av sommaren, då gd.se lanserade sin nya sajt, har antalet besökare och visningar ökat stadigt, från omkring 80 000 unika besökare till närmare 150 000 vid några tillfällen. Men det är ingenting mot trafiken den gångna veckan – hela 285 798 besökare letade sig till Gefle Dagblads nätversion.

– Det är jätteroligt att se vilken skjuts Gefle Dagblad fått på den digitala nyhetsförmedlingen. Bakom siffrorna ligger en klassisk lokaltidningsmix. Vi är med där det händer, med snabb rapportering från händelsenyheter och sport, opinionsbildning och läsarnas egna berättelser. Vi valde att lyfta insändare som vi vet engagerar många läsare, ämnen som både är nära Gävleborna men som också tilltalar människor i resten av landet, säger Anna Gullberg.

Och sen rundades veckan av på bästa tänkbara sätt när Gefle IF vann ödesmatchen mot Ljungskile och kvalade in i allsvenskan nästa år.