Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklar framtid för Strandbaden

SANDVIKENBritt Marie Windemo återtar sitt anbud gällande arrendet av Årsunda Viking och Strandbaden.Därmed är frågan tillbaka på ruta 1 igen.

Annons
- Frågan har blivit så infekterad att det är stor risk att det inverkar menligt på möjligheterna att driva verksamheten på det sätt jag önskar, skriver Britt Marie Windemo i ett brev till kommunstyrelsens arbetsutskott.

Ingen i nuläget
Vad kommer nu att hända med Strandbaden och campingen? Den tidigare arrendatorn, Jan Hansson, har tagit sitt pick och pack och lämnat Strandbaden. Inför kommande säsong finns i nuläget ingen intressent. Även kommande säsong är raserad.
- Jag vet inte vad som händer med anläggningen, säger Bo Eriksson, chef för kultur- och fritidskontoret. Vi får försöka komma fram till ett nytt förhandlingskoncept och det finns ju andra sätt att finna lösningar. Men nu för kommunstyrelsen ta över.
Bo Eriksson har två funderingar.
- Sälja Strandbaden och campingen eller så ska vi gå ut till en större målgrupp för att finna fler intressenter. Frågan är om det är lämpligt att kommunen ska äga den här typen av verksamhet. Den ligger ändå mycket långt ifrån basverksamheten.
Britt Marie Windemo har under en tid funderat på hur hon skulle göra. Många hårda ord har sagts i frågan och flera ortsbor har gjort hetska angrepp på bland andra kommunalrådet Stefan Hedin.
- Risken var stor att verksamheten inte skulle bli bra efter allt som har hänt, säger Britt Marie. Det skulle bli en storsatsning för mig både ekonomiskt och personligt och som jag ser det nu har frågan blivit för infekterad.

Förstår beslutet
Kommunalrådet Stefan Hedin hade Windemos avhopp på känn.
- Det har varit så pass stora protester mot henne att jag förstår hennes beslut, säger Stefan Hedin. Det är ett stort avbräck för oss och nu måste vi ta en ordentlig diskussion om framtiden.
- I nuläge ser jag ingen lösning på problemet, fortsätter Hedin. Okey, Strandbaden och campingen löser vi, men Vikingamuseumets framtid törs jag inte sia om. Att sälja anläggningen tror jag inte är politiskt gångbart.
Britt Marie Windemo har sagt upp sin anställning i Gävle och blir arbetslös från den 1 januari.
- Jag måste säga upp mig eftersom jag har en uppsägningstid på mitt nuvarande arbete, berättar hon. Nu vet jag inte hur framtiden ser ut, men jag visste riskerna och måste ta konsekvenserna.
Enligt Britt Marie Windemo har hon enbart förhandlat för sina idéer och tankar.
- Det har jag gjort på ett seriöst och rimligt sätt, menar hon.
Bo Eriksson menar att uppsägningen av Windemos kontrakt var mycket olyckligt.
- Hon hade hittat ett unikt koncept som skulle ha lockat gäster till Strandbaden, menar han. Britt Marie förstod att det måste vara något extra som lockade.
Även Jan Hansson, den tidigare arrendatorn, tycker också synd om Britt Marie Windemo.
- Jag förstår henne, menar Jan. Hon hamnade i en omöjlig situation.
Själv kommer Jan Hansson att ligga lågt i ärendet.
- Det är kommunen som har bollen, men jag känner att den inte vill ha mig kvar, menar Janne.
Så Strandbadens framtid är fortfarande oviss.

JÖRGEN LARSSON