Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart om kvarterslokal

Det är oklart om hyresgästerna på Ulvsätersvägen i Sätra får behålla sin kvarterslokal när Svedinger Fastigheter nu tar över 239 lägenheter från Gavlegårdarna. Hyresgästföreningen och Svedinger Fastigheter har ännu inte enats om något avtal. Oklart om kvarterslokal

Annons

Hyresgästföreningen har de senaste åren ansvarat för kvarterslokalen på Ulvsätersvägen. Men nu har man tömt lokalen. Orsaken är att avtalet med Gavlegårdarna gått ut och att man inte har kommit överens om något nytt avtal med den nya hyresvärden Svedinger Fastigheter som tog över den första juli.

– Vi har fått signaler om att Svedinger inte vill ha kvar kvarterslokalen och då har vi valt att flytta ut, säger Ulla–Maja Moilanen, ordförande för Hyresgästföreningen i Gävle.

Svedinger Fastigheters VD Joakim Svedinger säger att man ännu inte har beslutat vad man vill göra med lokalen.

– Vi har sagt att vi har en idé om att ha ett lokalkontor där men vi har ännu inte fattat något beslut, säger han.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Svedinger fastigheter om ett avtal om boendeinflytande kommer att fortsätta under sommaren.