Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Okunnig ambulanspersonal

Annons

Det sägs att ambulanspersonalen fått mer sjukvårdsutbildning. Säg något mer som inte är sant. Om man har fått mer utbildning så har man i alla fall missat epilepsi och hur olika det kan se ut.

Den 13/5 blev jag med våld transporterad av ambulansen från centrala Gävle till akuten. Någon hade ringt 112 och överdrivit läget. När ambulansen kom och jag var återställd och jag visste vart jag skulle svarar man: ”Du skall till akuten”! Hur kan man tvinga in en människa på akuten som inte blöder eller klagar över smärta och går helt normalt?

Går dagens ambulanspersonal enbart på order och låter bli att ta beslut då man ser verkligheten? Är dagens ambulansverksamhet till för omplaceringsärenden?

De två som körde upp mig till akuten saknade helt människokänsla. Sparkravet hade de i fingertopparna. Jag har varit med om ambulanspersonal som ställt in en hämtning då de sett att jag klarat av mina epileptiska känningar själv och det kan aldrig vara fel.

Akutbilarna måste få vara kvar så länge ambulanspersonal har så bristande vårdkunskaper som de som jag transporterades med den 13/5 hade!

Jag hoppas även att neurologen ger ambulanspersonalen en utbildning i epilepsi och hur olika det kan uppträda och hur sällan man måste in på sjukhus.

Förlorat förtroende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare