Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ola Salo och Symfoni­orkestern spelar Bowie

Pop- och rockstjärnan och musikalprofilen Ola Salo har samarbetat med Gävle Symfoniorlester förr, som på gruppen The Arks sista cd-album.

Nu kommer han till Konserthuset för att göra en konsert där orkestern dirigeras av Jonas Nydesjö, där Sofia Niklasson är sopran och med Forsbacka Kammarkör i bakgrunden.

– Jag kommer att framföra egna låtar blandat med låtar av mina favoritlåtskrivare som David Bowie, Elvis Costello och Rufus Wainwright. Dessutom kommer man få höra smakprov från mina klassiska verk samt höra orkestern spela klassisk musik som jag har inspirerats av, hälsar Ola Salo via ett pressmeddelande.

Flera av låtarna framförs för första gången i orkestral tappning.

– När jag skrivit låtar har jag ofta haft större ensembler i åtanke. Det är fantastiskt kul att äntligen få höra mina låtar i full orkesterskrud, säger Ola Salo, som precis avslutat sin medverkan som coach i ”The Voice” på TV4 och laddar inför en ny omgång med rockoperan ”Jesus Christ Superstar”. På måndag är han gäst i Mix Megapols morgonprogram.