Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika alternativ inför GBC:s flytt

Gävle
I dag träffar socialchef Örjan Ohlström personalen på Gävle behandlingscenter, GBC, för att diskutera flyttplanerna.

Annons
Alternativen som är tänkbara är den tomma fjärde våningen på Bomhusgården, Västra villan vid sjukhuset där halvvägshuset Birka håller till i dag samt vuxenteamets lokaler på Ruddammsgatan.
GBC, med mottagning, behandling och servicegruppen, håller till i Hemstahemmet, men där vill en enig nämnd och förvaltningsledning så snart som möjligt öppna det planerade inackorderingshemmet för bostadslösa.
Efter att ha övergett tankarna på att flytta GBC till landstingets lokaler på Södertull väcktes förslaget om Bomhusgården.
Personalen protesterar mot Bomhusflytten eftersom de befarar att många av dem som går på GBC då får svårare att ta sig till sin behandling.
- Ganska snart, tror Ingemar Waern, s, ordförande i socialnämnden, att förvaltningsledningen ska besluta om vart flyttlasset ska gå.