Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olika beroende på vad kunden värdesätter

Billigast:Under förutsättning att man gör sina betalningar på Internet är Skandiabanken den självklara vinnaren med tanke på räntan. Länsförsäkringar bank kompenserar detta med att ha tre kontor i Gävleborg. I Gävle, Sandviken och Hudiksvall.

Skandiabanken finns endast på ett ställe i landet, i Stockholm. I övrigt hänvisas man till Internet- och telefonkontakt.
Skandiabanken delar ut ränta varje månad, skattat och klart. Ett trevligt sätt att se sina pengar växa.

Närmast kunden:
Den som vill kunna besöka ett bankkontor bör välja Föreningssparbanken. Med sina drygt 30 kontor i Gävleborg med omnejd är de klart mest tillgängliga för sina kunder. Ett plus även för deras omvända ränta. Mest ränta till den som har under 15 000 kronor på kontot. En årsavgift på minst 405 kronor för bankkort och Internetbetalning är dock i dyraste laget.

Dyrast:
Nordbanken/Nordea har undersökningens högsta avgifter. Ett bankkort och bank på Internet kostar tillsammans 480 kronor. För de pengarna får man service i någon av länets sex kontor, och en försvinnande låg ränta på 0,10 procent upp till 30 000 kronor. Den enda banken i undersökningen som tar högre avgift för Internetbetalning än för privatgiro via kuvert.