Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oliver kan bli en superstar

/
  • Hej, Gävle, vill ni dansa? Nytända dj-stjärnan Oliver Ingrosso spelar på All Star i kväll.

Han är bara 22 år, men redan en etablerad producent och discjockey inom den numera glödheta housebranschen.

Annons

Likt en rockstjärna reser han världen runt för att spela sin elektroniska klubbmusik inför oftast en extatisk publik.

I kväll ska han få fart på nattklubben All Stars publik i Gävle.

Namnet är Oliver Ingrosso. Han släppte sin första ep-platta med Tim Berg (Avicii) och Otto Knows och han har samarbetat med stora namn som Tiesto och Armin Van Buuren. Sedan dess har han rest runt världen och bland annat spelat tillsammans med omåttligt populära Swedish House Mafia där den sex år äldre kusinen Sebastian Ingrosso varit och fortfarande är hans läromästare.

– Sebastian är den bäste i branschen och det säger jag inte bara för att vi är släkt. Han har genom åren, ända sedan jag i tidiga tonåren började prova på konsten mest på lek som ”bedroom-dj” hemmavid, stöttat mig med goda råd och sen fick jag chansen att börja jobba med honom på riktigt, så att säga.

Det visade sig snart att Oliver, liksom kusinen, var en talang utöver det vanliga och nu har han med jämna mellanrum spelningar i Toronto, New York, Brasilien och Spanien, där han i sommar ska spela på Mallorca och Ibiza.

– Det är underbart att få jobba utomlands, men jag gillar inte alla dessa tröttsamma flygresor, säger Oliver. Därför känns det skönt nu att som denna helg åka tåg, först till Göteborg (i går) och sen till Gävle, där han också varit gäst hos Slick City för ett drygt halvår sen.

Se där, nu har vi ännu inte talat om att Oliver är ursprungen ur en familj där musik och skådespeleri präglar så gott som alla medlemmar. Pernilla Wahlgren heter hans mamma och lillbrorsan Benjamin är på väg att bli riktigt stor han också.

– Fast nu har han tagit det litet lugnare efter några hektiska år för att kunna leva som en helt vanlig 14-åring, berättar Oliver. När Benjamin återfår lusten kan han bli hur bra som helst inom musiken och teatern.

Alltmedan storebror blir allt större inom sitt gebit.

Annons