Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olympus Pen filmar i HD

Äntligen en systemkamera i kompaktkamera-format.

Äntligen en systemkamera i kompaktkamera-format. Nu har Olympus släppt sin första digitala Pen-kamera, nästan precis 50 år sedan tillverkarens första analoga Pen kom. Så här Olympus E-P1 ut. Vi har bilderna och specifikationerna.

E-P1 presenteras idag som Olympus första kamera i micro-fourthirds-formatet. Formatet har möjliggjort den nätta storleken. E-P1 är som en systemkamera med utbytbara objektiv, men till storleken mer lik en kompaktkamera. Lika lätt att ta med sig som en penna. Därav namnet Pen.Fakta Olympus E-P1:
* 12,3 megapixel Live MOS-sensor.
* Bildstabilisering (upp till 4 EV-steg).
* Dammborttagning.
* HD-filmning med PCN okomprimerat stereoljud i CD-kvalitet.
* Sex olika konstnärliga filter – pop art, hålkamera, mjukt fokus, ljus & blek färgton, ljus färgton och kornig film – som även kan användas när man filmar.
* iAuto hittar automatiskt de vanligaste motivprogrammen.
* Dubbelexponering.
* Elektroniskt vattenpass.
* 3 bilder per sekund (max 14 i råformat).
* ISO 100-6400.
* 3-tumsskärm.
* Adapter för alla fourthirds-objektiv och OM-objektiv.
* Kompatibel med SD- och SDHC-minneskort.
* Kommer i två färger – vit och silver.

Kamera & Bilds chefredaktör Magnus Fröderberg befinner sig just nu på Olympus presskonferens för att ge dig sina första intryck.

I juli kommer Olympus E-P1 att börja säljas. (UPPDATERAT) I kit med 14-42mm kostar kameran 9 000 kronor. Med genomsiktssökare och pannkaksobjektiv kostar den 10 200 kronor. Till den silverfärgade varianten kan man välja om man vill ha zoomobjektivet 14-42mm i svart eller silver. Till den vita upplagan av E-P1 kan man bara få det silverfärgade objektivet.


/Elin Parmhed