Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ombyggnad ställer till det

SANDVIKEN
Kunderna har övergett Södra Hyttgatan under ombyggnaden.

-Det stör jättemycket. Du ser ju, det är tomt, säger Britt-Marie Rapp på Blomsterflickan och slår ut med handen mot sin tomma butik.
-Vi har tappat nästan 70 procent av gästerna, säger Josef Tosun på restaurang Apollo.

Kritiska
Flera av de näringsidkare som Gefle Dagblad har talat med är mycket kritiska till ombyggnadsarbetet på Södra Hyttgatan.
Det saknas hänvisningar till alternativa parkeringsplatser, och tidvis har gångbanan varit avstängd med orange byggstängsel.
-De skulle ha informerat i god tid och annonserat i tidningen. Jag kan inte har tre personer i köket för att servera lunch åt åtta personer, säger Josef Tosun.

Avbokningar
Han berättar att han har fått avbokningar från stora sällskap på grund av att de "inte vill ha utsikt över maskiner".
Britt-Marie Rapp tycker att parkeringsplatserna är det största problemet.
-Nästan alla våra kunder kommer med bil. Så det är tråkigt eftersom det försvinner p-platser, säger hon.
Eva Racine på Racine's har i första hand drabbats av att hon fick plocka bort sin uteservering tidigare än planerat på grund av ombyggnaden.
Hon har ingen uppfattning om hur mycket hennes servering påverkas, men visst har hon haft färre kunder de senaste veckorna, säger hon.
-Men vi ser fram emot att det blir klart. Med belysning på gatan och så. Hyttgatan livas ju upp, så vi är positiva, säger hon.
Josef Tosun är mindre nöjd.
-Det är de här månaderna vi brukar ha mycket gäster. Sommaren är en lågperiod, men nu brukar det komma i gång. Jag får stora svårigheter av det här, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST