Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omöjlig göra mål på...

/
  • Brynäs åkte på ny propp. Jonas Gustavsson gjorde det igen. När Färjestad vann med 4-0 och gick fram till 3-0 i matcher mot Brynäs höll han nollan på nytt.

Förnedrande 0-4 i baken i kvartsfinal 3 och 0-3 i matchserien - och omöjlige Färjestadsmålvakten Jonas Gustavsson nollade Brynäs igen.

Annons

0-4-fall som det med all säkerhet även blir för Gävlelaget i matchserien, för ingen kan i detta läge tro annat än att värmlänningarna snabbt avgör i fjärde fighten på hemmais på onsdag.
Och då bleknar onekligen sjundeplatsen i sluttabellen en aning.
När det inte blev seger i Löfbergs Lila Arena i lördagsmötet var det här matchen som brynäsarna såg sin chans, nu skulle det ske - men spöket i kassen blev till ett fullstänigt "monster" som agerade levande vägg och tog alla de 27 hemmaskotten.

helt enkelt piskat att vinna den här tredje matchen.
Detta för att hålla liv i kvartsfinalserien. Det såg även löftesrikt ut i inledningen, aggressivt hemmaspel och tre, fyra högkvalificerade målchanser skapades.
Dixon hade två, Dackell ett tredje - men i vägen stod mål-Gustavsson som en fura.
Omöjlig att överlista. "Vi har en ruggigt bra målvakt", var tränaren Perra Johnssons omdöme efteråt.
Han kunde ha tillagt: Helt omöjlig att göra mål på i dag!
Det ledningsmål som Brynäs så innerligt väl behövt - det kom aldrig.
I stället blev det ett baklängesmål efter drygt 14 minuter. Lauritzen-misstag strax innanför egen blå, eller som TV-kommentator-experten Arto Blomsten sa till mej i första periodpausen: "En dödssynd ju att dribbla vid egen blå", det har jag sannerligen blivit itutad av Lasse Falk, den gamle djurgårdstränaren.
Norrmannen Holtet skickade in FBK-ettan efter missen, högt vid första stolpen förbi Lindbäck - på första bortachansen!

duktig urstark och seg norrman, Anders Bastiansen, slog till med 2-0 ett par minuter in på mittperioden.
Brynäs hängde ändå med, skapade massor av chanser: Steve Dixon hade tre frilägen (!) mot Gustavsson i rond 2, och måste ha drömt mardrömmar om denne målvaktsfantom i natt. Dackell också fri, skott utanför och Granström lyckades runda FBK-keepern men skottet gled längs med mållinjen ur svår vinkel.
Det blåste rejält kring Gustavssons kasse när hemmaspelarna kom stormande med bra fart och hög intensitet i attackerna.
Men tji målutdelning - brynäsarna har bevisligen haft svårt hela säsongen att göra mål och inget undantag denna gång.
Talande siffror: På tre matcher har Brynäsarna skjutit 73 (!) skott mot Gustavsson, bara ett har passerat (Widings styrning i förra matchen).
Jonas Gustavsson har otvivelaktigt rullat ut röda mattan mot semifinalspel (som TT-ingresstexten uttryckte det) - eller att han redan efter tre matcher har varit den stora anledningen till att värmlänningarna nu har minst en skridsko i semifinal.

kanske, kanske ha blivit en lite annorlunda match om Brynäs efter 17.43 i mellanavdelningen fått mål.
Pucken var över mållinjen men bortdömdes efter videokoll. Ove Molin stötte in pucken - men klubban var cirka 5 cm för högt uppe visade TV-bilderna efteråt.
Inte heller när Dixon på nytt, vem annars denna olycksafton, var fri - men skott mitt på mål-Jonas som enkelt bara åkte ut, gjorde sig stor, väntade ut motståndaren och täckte av skottet. Pucken satt klistrad mot magplattan.
Strax efter den nya målmissen dundrade backen Martin Sevc in 3-0 med ett fräsande skott som med kraft gick in efter isen vid ena stolpen - matchen var förstås avgjord.
Och Brynäs på väg att definitivt bli förnedrat till max.
Det är inte bara denne omöjlige Jonas Gustavsson som skaffat sig ett hur stort psykologiskt övertag som helst på Brynässpelarna - utan hela FBK-gänget, som man inte annat än storligen måste beundra.
Tio raka segrar har radats upp, varav sju i grundseriens slutskede.
Allt utförs så enkelt, värmlänningarna styr och ställer efter behag och gör mål liksom på beställning. Utan att de många gånger ens behöver ta i.

kontrast det är gentemot Brynäs, som får kämpa och slita sig fram till positionerna - men som ändå inte kan göra mål på de mest upplagda lägen som skapas. Fjärde mållösa matchen som det här också var i vinter.
Inte ens vid sju tillfällen i numerärt överläge lyckades Dackell och kompani.
Brynäs har gjort ett (!) enda futtigt mål på nio perioder - siffror som säger allt och vilken enorm skillnad det är mellan lagens skott-effektivitet.
På tal om denna fenomenale målman i Färjestad, med sina två nollor på tre matcher, så har Jonas Gustavsson onekligen skaffat sig ett utmärkt slagläge på en topplats när det gäller kategorin "antal hållna nollor i slutspel".
Rekordet är på sex stycken från säsongen 2004/05, så än har visserligen FBK-Jonas en bit upp att nå det rekordet - men fasen vet om han inte lyckas och för sitt Färjestads BK till ny gulduppsättning i vår.

ger vid hand att såväl Frölunda som Linköping via sina bortasegrar skaffat sig ett bra utgångsläge när två hemmamatcher på raken tar vid mot Luleå respektive Skellefteå - och därmed bör kunna bli semifinalklara.
Liksom givetvis att Färjestad fixar det, den här chansen går bara inte att missa.
Däremot verkar det ovisst mellan Timrå och HV 71.
Backen Pär Styf avgjorde i sudden med ett slumpskott från mittlinjen som Stefan Liv släppte förbi sig och 5-4 var ett faktum i hemmafavör. Och 2-1-ledning i serien för Challe Berglunds lite upp-och ner-gäng.

Mer läsning

Annons