Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstridd lärare får arbeta vidare

SANDVIKEN
Istvan Nemeth, den omstridde läraren på Hammargymnasiets musikalteaterlinjen, får arbeta vidare.

Annons
- Kommunen har tillsammans med Lärarförbundet beslutat att inte genomföra någon omplacering, säger Rolf Windemo, personalchef på kommunen. Vi gör det för elevernas bästa.
Det var i mitten av januari som elever och deras föräldrar på musikalteaterlinjen fick reda på att Istvan Nemeth på grund av samarbetssvårigheter skulle omplaceras. Det tog inte många timmar förrän en föräldraförening bildats och första målet var att rätta kvar Istvan.
Efter flera förhandlingar har nu kommunen och Lärarförbundet kommit överens om framtiden i den känsliga frågan.
- Frågan ska utredas vidare och det ska föras särskilda samtal med extern konsult, fortsätter Rolf Windemo. Sedan ska vi ha en uppföljning den 19 maj tillsammans med Lärarförbundet.
Efter vårterminen ska också ett nytt program starta till höstterminen.
Enligt Rolf Windemo har kommunen vägt in allt som kommit fram för att beslutet ska bli det bästa för eleverna.
Föräldraföreningen är glada åt det beslut som kommunen och Lärarförbundet kommit fram till.
- Men det ska inte behöva ta två månader innan beslutet kommer, menar Lillemor Eklund i en skrivelse. Istvan och hans familj har utsatts för en stark press och det har också gjort att eleverna har drabbats.
Vad som kommer att hända i höst är ännu inte klart.
- Det får vi återkomma till, säger Rolf Windemo.

JÖRGEN LARSSON