Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstridda kvinnor dragplåster

GÄVLE Den omstridda fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och författaren Åsa Linderborg är dragplåstren när Joe Hill-gården i Gävle har öppet hus i helgen.

Annons

I går var det vernissage för Elisabeth Ohlson Wallins utställning ”Tio små kampbilder”.

– Det här en specialutställning som hon gjort för oss. Bilderna är storleksmässigt anpassade efter våra små utrymmen. Vi är jätteglada över att kunna visa dem, säger Christer Forsberg, Joe Hill-sällskapet.

Elisabeth Ohlson Wallin är mest känd för den kontroversiella utställningen ”Ecce homo”. De bilder hon visar på Joe Hill-gården kommer bland annat från hennes senaste stora utställning ”In hate we trust” som varit på turné runt Sverige.

– Bilderna genomsyras av en stark solidaritet med samhällets mest utsatta grupper, anser Christer Forsberg.

Utställningen visas på den nyrenoverade bottenvåningen i Joe Hill-gården. Enligt planerna ska de här lokalerna så småningom fyllas med en ny permanent Joe Hill-utställning som ska komplettera det minnesrum som finns en våning upp.

Fotoutställningen kommer att visas fram till den 31 maj. I dag, söndag, gästas Joe Hill-gården av Åsa Linderborg, känd för barndomsskildringen ”Mig äger ingen”, som kommer att berätta om sitt författarskap.