Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omstridda kvinnor dragplåster

GÄVLE Den omstridda fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och författaren Åsa Linderborg är dragplåstren när Joe Hill-gården i Gävle har öppet hus i helgen.

I går var det vernissage för Elisabeth Ohlson Wallins utställning ”Tio små kampbilder”.

– Det här en specialutställning som hon gjort för oss. Bilderna är storleksmässigt anpassade efter våra små utrymmen. Vi är jätteglada över att kunna visa dem, säger Christer Forsberg, Joe Hill-sällskapet.

Elisabeth Ohlson Wallin är mest känd för den kontroversiella utställningen ”Ecce homo”. De bilder hon visar på Joe Hill-gården kommer bland annat från hennes senaste stora utställning ”In hate we trust” som varit på turné runt Sverige.

– Bilderna genomsyras av en stark solidaritet med samhällets mest utsatta grupper, anser Christer Forsberg.

Utställningen visas på den nyrenoverade bottenvåningen i Joe Hill-gården. Enligt planerna ska de här lokalerna så småningom fyllas med en ny permanent Joe Hill-utställning som ska komplettera det minnesrum som finns en våning upp.

Fotoutställningen kommer att visas fram till den 31 maj. I dag, söndag, gästas Joe Hill-gården av Åsa Linderborg, känd för barndomsskildringen ”Mig äger ingen”, som kommer att berätta om sitt författarskap.