Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omtanke som företagsidé

Ett nystartat företag som bland annat vill bryta isolering hos ensamma personer. Susanne Carlsson tog tjänstledigt från jobbet och vill ge stöd i vardagen.

– Jag har inte varit mogen förrän nu. För att ta steget är det mycket som ska stämma, säger hon.

I december startade Susanne Carlsson företaget ”Omtanke om dig”. Hon har tagit tjänstledigt från sitt jobb som habiliterare inom omsorgen i Sandvikens kommun. Hennes företag erbjuder stöd till handikappade och äldre personer. Men även barnpassning och städning.

– Alla vill vi bli bekräftade. Få känna värme, någon som lyssnar och det ger värdighet och livsglädje, säger Susanne.

Hon har under sitt yrkesverksamma liv sett att många saknar en meningsfull sysselsättning och sitter hemma, ensamma. Susanne kan finnas med under promenader, fika, kulturella besök och om man behöver hjälp med något.

– Det kan även vara ledsagning. Jag tycker att mötet mellan människor har fallit i skymundan. Det genererar så mycket gott att träffas, säger hon.

Många kommuner har liknande tjänster, där privata aktörer är en del av marknaden.

– Men här har man inte kommit så långt ännu. Jag tycker att LOV-lagen om valfrihetssystem är viktig och nödvändig. Och jag hoppas att politiker och beslutsfattare inser vikten av den och hur det gagnar alla i vårt samhälle, säger Susanne.

Hittills har hon några uppdrag hos familjer som vill ha hjälp med barnpassning. Susanne hoppas att det snart blir mera fart på verksamheten.