Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen Gävle de enda som har ökat bemanningen i omsorgen!

Svar till Tord Fredriksen, V, Sergio Manzanares, S och Kerstin Monk, MP: De rödgröna i Gävle pratar om satsningar som regeringar gjort för att öka bemanningen i omsorgen. Jag pratar om vad kommunpolitiker i Gävle har gjort för att öka bemanningen i omsorgen därutöver, skriver Anders Jansson, M.

Annons

De rödgröna skar ner bemanningen 2011-2012 i omsorgen med cirka 30 personal på grund av stora budgetunderskott. Personaltätheten på Gävles äldreboenden blev då bland de lägsta i landet.

Under Tord Fredriksens tid som ordförande för omvårdnad Gävle gjorde han inget för att med kommunala medel öka bemanningen i omsorgen.

När sedan Tord Fredriksen och de rödgröna inte längre har makten, föreslår de att 77 miljoner ska satsas på omvårdnad Gävle. Varför, Tord, satsade du inte 77 miljoner när du hade makten året innan? Inte heller i den rödgröna budgeten för 2018 finns några satsningar på att öka bemanningen i omsorgen. Hyckleri, Tord Fredriksen!

De rödgröna lovar runt men håller tunt! De lovar mycket till omvårdnad Gävles hårt arbetande personal med de har inte gjort något för att det ska bli fler! Men det har Alliansen Gävle gjort så att det har blivit mer personal i omvårdnad Gävle så att det blir mer tid till kunderna och en mindre stressig för personalen.

Alliansen Gävle har ökat bemanningen i äldreomsorgen och där har demensavdelningarna prioriterats. Vi är nöjda över att ha kunnat öka bemanningen på riktigt i våra äldreboenden, vi är medvetna om att det behövs mer men detta är ett första steg. Nya medarbetarna är nu på plats och gör skillnad för våra äldre dementa varje dag.

Anders Jansson, M

ordförande omvårdnadsnämnden Alliansen Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons