Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asyl åt dem som behöver det

Annons

Migrationsminister Tobias Billström, Moderaterna kommenterar en ledare om asylsökande barn

GD skriver på ledarplats den 10 maj att barn måste få stanna i Sverige även om de fått avslag på sin asylansökan och menar att regeringen är känslokall som driver en annan politik. Det råder ingen diskussion om att barn som behöver skydd ska få uppehållstillstånd i Sverige, vilket de också får. De som däremot efter en rättssäker domstolsprövning har befunnits sakna behov av skydd får avslag på sin asylansökan. De måste då återvända till sitt hemland, oavsett om de är vuxna eller minderåriga. För att underlätta detta återvändande och se till att det kan ske så värdigt och humant som möjligt har regeringen gett

Migrationsverket i uppdrag att skapa ett organiserat mottagande i de länder varifrån ensamkommande asylsökande barn kommer. Detta sker i samverkan med organisationer och myndigheter i de aktuella länderna.

Om GD menar att svensk lag och svenska myndigheter och domstolars beslut av någon anledning inte ska följas på asylområdet är det anmärkningsvärt. Sverige ska ha en generös asylpolitik. För att vi ska kunna ha det och ge skydd åt dem som behöver det så måste de som inte behöver skydd och får avslag återvända.

Tobias Billström, M

Migrationsminister

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons