Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns det mer saker i Vänsterpartiets politik ni inte vill ha igenom?

Läser att vänsterpartisterna Gin Akgul Hajo, Tord Fredriksen och Isbella Bexell anser att försäljningen av ett antal av Gavlegårdarnas fastigheter sker av ideologiska skäl. Är det socialism ni syftar på då? skriver Per-Åke Fredriksson, ordförande i Gavlegårdarnas styrelse.

Annons

Debatt: Vi säger nej till Gavlegårdarnas försäljning

Ställer frågan med tanke på att det var er budget som kommunfullmäktige röstade igenom i juni i år med tillhörande ägardirektiv som ligger till grund för den nu planerade försäljningen.

När jag läser protokollet från den 19 juni kan jag se att ni två Gin Akgul Hajo och Isabella Bexell gick upp i talarstolen och yrkade på att det som kallas bilaga 1-5 i handlingarna skulle bifallas med anpassning efter er budget.

För er läsare som inte känner till vad bilaga 1-5 är, så innehåller de bland annat ägardirektiven för Gavlegårdarna och där står det om försäljningen.

Den anpassning till er budget ni yrkade på innebar inte att direktivet om försäljningen som sådan skulle ändras.

Eftersom er budget röstades igenom i kommunfullmäktige och ni inte ville se någon ändring av ägardirektiven avseende försäljningen, så är det faktiskt er politik som nu Gavlegårdarna verkställer. Därför är det lite märkligt att ni nu tar avstånd från detta.

Eller läste ni inte handlingarna som ni ville att kommunfullmäktige skulle bifall i juni? För ni satt åtminstone inte och sov på sammanträdet med tanke på att det dokumenterades att ni var i talarstolen. Fast det är möjligt att ni har ändrat er.

I sommars ville ni i alla fall att Gavlegårdarna inte skulle skuldsätta sig mer än nödvändig och nu i vintermörkret är tydligen maximalskuldsättning lösningen för er.

Finns det fler saker i er budget som ni inte längre står bakom och önskar att kommunens förvaltningar och bolag inte verkställer? Det kan vara bra att veta för det fortsatta arbetet.

Per-Åke Fredriksson, L

styrelseordförande AB Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons