Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsbygget – verklighet eller luftslott?

Där står vi i dag och mer vet vi inte. Därför liknar framtidsbygget kejsarens nya kläder, något man pratar om, men som ingen har sett, skriver moderaterna Birgittha Bjerkén och Maria Molin.

Annons

Har du hört talas om Regions Gävleborgs framtidsbygge? Vi har under många, många år hört talas om det. Det handlar om att bygga om sjukhusen i Gävle och i Hudiksvall till en kostnad om fem miljarder kronor.

Fram tills i dag har framtidsbygget kostat 100 miljoner i enbart projekteringskostnader. Projekteringen leder dock inte vidare till några ombyggnationer. Så de pengarna gick upp i rök.

Där står vi i dag och mer vet vi inte. Därför liknar framtidsbygget kejsarens nya kläder, något man pratar om, men som ingen har sett. Det behövs nya sjukhusbyggnader för att skapa en bättre arbetsmiljö, logistik och för att stoppa smittspridning.

Ju längre tiden går och ingenting presenteras om Framtidsbygget blir jag allt mer undrande. Kommer ombyggnationer verkligen att förverkligas? Om regionledningen har full koll på framtidsbygget, så borde det kunna presenteras. Nu är det valår, så kom igen!

Spekulationerna kring Hudiksvalls sjukhus vara eller inte vara är redan igång. Vi är många som oroas och som tror att det kommer att försvinna som akutsjukhus.

Vi hoppas att Socialdemokraterna kommer att presentera något om framtidsbygget vid regionfullmäktiges sammanträde nu på onsdag, den 7 februari. Om det nu finns något att presentera?

Birgittha Bjerkén, M

ledamot HSN

Maria Molin, M

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons