Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors usla debattklimat

Annons

Ziita Eriksson, m,

efterlyser en konstruktiv politisk debatt som utvecklar och stimulerar.

Debattklimatet i Hofors är inte vad det borde vara vilket visas bland annat i kommunfullmäktige där den socialdemokratiska majoriteten håller sig på en nivå som är ovärdig i det demokratiska styrelseskick vi har i Sverige och därmed också i Hofors. Det verkar som om man tar det som en personlig förolämpning att Alliansen nu kommer med ett eget alternativ till budget, vilket i och för sig är ett nytt inslag i hoforspolitiken. Jag vill därför ta tillfället i akt och upplysa socialdemokraterna om att Hofors kommun tillhör hoforsborna och inte något enskilt politiskt parti. Att ni inte håller med om vår budget är en sak men ni borde kunna respektera att den läggs och att Hofors numera fått ett samlat oppositionsalternativ.

En konstruktiv debatt mellan företrädare för olika idéer är utvecklande och stimulerande, alltså något positivt för vår kommun. Att vara oppositionspolitiker innebär, i lika hög utsträckning som majoritetspolitiker, ett förtroende uppdrag. Det innebär att den ton och de ordval ni använder mot oss faktiskt är riktade till ett stort antal av vår kommuns invånare.

Vår uppgift som oppositionspolitiker är att granska och kritisera majoriteten vilket naturligtvis emellanåt kan kännas besvärande men ändå har stort värde även för just er som utgör den nuvarande majoriteten under förutsättning att ni tar det hela på rätt sätt och förmår inse att olika åsikter ofta ger utveckling när de möts. Vårt uppdrag innebär också att vi ska ta fram och presentera egna förslag och idéer, vilket vi gör som nu inför budget 2009. Som förtroendevald förväntar jag mig då att bli tilltalad på ett sätt som är värdigt vårt demokratiska styrelseskick och att i Hofors få delta i en debatt som förs på en helt annan nivå än som det varit en tid nu.

Det är med en oerhörd passion som vi från samtliga partier engagerar oss för Hofors bästa och särskilt då det krävs svåra avvägningar så behövs alla goda idéer. Jag lovar att ta ansvar för att vi från moderaternas sida uttrycker oss respektfullt i debatten framöver och hoppas på att bli bemött på samma sätt tillbaka.

Jag ser fram emot en saklig och respektfull debatt i fullmäktige den 15 december och ett politiskt liv i Hofors kommun som fungerar konstruktivt för invånarnas bästa.

ordförande moderaterna Hofors – Torsåker, ledamot kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons