Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen slump att unga har otrygga jobb

Det är ingen slump att unga i dag har otrygga jobb och otillräckligt med lägenheter samtidigt som riskkapitalister kan göra miljonvinster i välfärden. Det beror på politiska vägval.

Annons

Vi unga betalar ett högt pris för högerregeringens politik. I deras Sverige bestäms våra möjligheter av vår bakgrund och makten över våra liv begränsas av vilka vi är. Att vara rik har aldrig varit lättare, medan livet för oss andra har blivit allt svårare. Vi är ungdomarna som hela tiden ser och själva upplever hur samhället förändras till det sämre.

Vi är less på ett samhälle där vi aldrig sett någonting annat än nedskärningar. Vi är trötta på att behandlas som en vara på arbetsmarknaden och att bo i en fuktig källaretta som vi hyr i andra hand. Vi är trötta på arbetslöshet och ökade klyftor, på ineffektiva arbetsmarknadsåtgärder som endast resulterar i extra pengar i borgarnas plånböcker.

Därför kräver vi nu ett Sverige som byggs för oss ungdomar. Samhället är alltid möjligt att förändra, men förändras aldrig av sig själv. För att göra skillnad måste man organisera sig. Sverige ska bli ett land där kampen för jämlikhet och rättvisa sätts i centrum.

Vi vill ha ett land där fasta jobb med löner som går att leva på är ett självklarhet, en skola med högre lärartäthet i stället för vinstmaximering och ett Sverige där bostadsbristen byggs bort. Vi har valt sida - har du?

Ung Vänster Sandviken

Alexander Lemoine, Ayysha Badra, Andreas Broström, Linn Tronestam, David Israelsson, Daniel Källgren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons