Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är stolt över Alliansens asylpolitik

Elin Lundgren (S) svarar mig i en artikel, där hon blandar med korten och tillskriver mig saker jag aldrig sagt. För det första, Lundgren påstår att jag tror att lokala politiker kan påverka enskilda asylbeslut. Det är något jag aldrig påstått, helt enkelt för att det inte är sant.

Annons

Däremot vänder jag mig mot att politiker, lokala såväl som riksdagsledamöter som Lundgren, lägger sig i enskilda fall. Det är något majoriteten i Gävle gör när de skriver: “Det är regeringen och Migrationsverket som har makten att påverka dessa barns möjligheter att leva sina liv i Sverige”.

Tydligare än så kan det inte skrivas. Lundgren anser att regeringen ska gå in i dessa enskilda fall, trots att det strider mot lagen.

Det märks att Lundgren har lämnat kommunpolitiken i Gävle för Stockholm då hon inte vet att Moderaterna alltid varit för att Gävle ska ta vårt ansvar för ensamkommande flyktingbarn. Något som ligger helt i linje med det arbete som Tobias Billström gör då han far landet runt för att övertyga landets kommuner om just detta.

Avslutningsvis; jag är stolt den asylpolitik Alliansen bedriver. Allt kan utvecklas och förbättras, men med vetskapen om att Sverige tar emot tredje flest och högst antal asylsökande per capita inom EU är det från en hög nivå. Det Elin, det är en human asylpolitik i praktiken, långt från sossarnas agitation som bara är retorik.

Måns Montell (M)
Kommunfullmäktigeledamot, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons