Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ger aldrig löften...

Annons

László Gönczi,

fri grön politiker, ger sina kritiker svar på tal...

Jag måste erkänna att jag planerade att lämna Maria Aspers, mp, och Jörgen Sjöstedts, mp, senaste inlägg om min roll i landstingspolitiken därhän. Må de i miljöpartiets namn ta åt sig äran av de olika positiva händelserna på miljöområdet. Det råder väl ingen tvekan om att mp, både före mitt avhopp och nu, kämpar på dessa fronter. Men deras sätt att fortsätta svartmålningen av mig har fått mig att reagera. De påstår helt sonika att jag ”har lovat att inte spräcka den sköra majoriteten”.

Men det är ju just det som jag inte har gjort! Jag lovade aldrig att inte spräcka samarbetet, däremot byggde överenskommelsen på att vi, alla inblandade ska försöka klara samarbetet genom tidig information och olika försök att finna gemensamma lösningar.

Det har inte fungerat något vidare med den saken och missnöjet var ömsesidigt. Men det är ändå inte jag som spräckte samarbetet. Jag blev faktiskt utkastad. Anledningen var att jag har lämnat mp för att jag anser att partiet har gjort om sin politik för långt ifrån mina gröna värderingar. Jag erbjöd ändå fortsatt samarbete med mp både i kommunen och i landstinget. I kommunen fick jag ett positivt bemötande men i landstinget sa de och deras samarbetsparter nej.

Sen blir det lite skrämmande att mp anser sig ha uppnått något särskilt positivt genom att medverka till en uppräkning med fem miljoner till X-trafik (fem procent). Det är det belopp som X-trafik krävde för bevarande av den nuvarande trafiken, helt enkelt den beräknade kostnadsökningen. Till och med lilla Ljusdal har fått skjuta till drygt en halvmiljon av samma skäl! Något mer trodde jag faktiskt att även de övriga partierna skulle satsa på den katastrofala situationen med fossilbränsledriven trafik. Absolut trodde jag inte att mp skulle tycka att det var något att slå sig till ro med. Varför la ni, Maria och Jörgen, ned era röster när vi i fullmäktige voterade om den saken? Var er dagsform inte på topp?

fri grön politiker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons