Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har inga problem att följa era ägardirektiv

Svar till Vänsterpartiet om fastighetsförsäljning: Jag har inga problem med att följa era ägardirektiv, skriver Per-Åke Fredriksson.

Annons

Bästa vänsterpartister Gin Akgul Hajo, Tord Fredriksen och Isabella Bexell. I er tredje artikel önskar ni att jag ska berätta vad jag vill med försäljningen av Gavlegårdarnas fastigheter. Och visst kan jag göra det.

Debatt: Finns det mer saker i Vänsterpartiets politik ni inte vill ha igenom?

Vi säger nej till Gavlegårdarnas försäljning

Läser ni kommunens handlingar som ni tar beslut om?

Stå upp för dina beslut, handlingar och val

De ägardirektiv om försäljning ni drev igenom i kommunfullmäktige i juni är till sin ordalydelse identisk med de ägardirektiv som borgliga kommunledning önskade få igenom och som jag stödde.

Således jag har inga problem med att följa de riktlinjer ni fick igenom, som innebär att Gavlegårdarna ska bygga fler bostäder och att detta inte ska bekostas med bara lån utan en del av kostanden kan täckas med en begränsad fastighetsförsäljning. Den rödgröna budgeten innebar ingen ändrad politik i detta fall i förhållande till den politik kommunledningen önskade få igenom.

Ni hävdar dock att ni alltid varit emot försäljning och så kanske det är även om ert agerande i kommunfullmäktige i juni inte hänger ihop vad ni nu säger. Fast det kanske det gör, men ni har varit dåliga på att förklara hur.

Om ni inte även har ändrat uppfattning om att Gavlegårdanra ska bygga nya bostäder för att möta bostadsbristen, så kan jag konstatera att ni nu förordar maximal belåning och jag föga förvånande håller fast vid era ägardirektiv om att begränsa skuldsättningen.

Per-Åke Fredriksson, L

styrelseordförande AB Gavlegårdarna

Fotnot: Med detta inlägg sätter vi punkt för den här debatten för ett tag.

Debattred.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons