Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jourbeslutet ett haveri för socialdemokraternas ledarskap

Annons

Äntligen ser vi möjlighet till en ny lösning på problemet med jourtider inom ambulansen, skriver Moderaternas Linda Elgestad och Maria Molin.

Beslutet om förändrade jourtider möttes av våldsamma protester när det infördes. Det har närmast lett till ett haveri för det socialdemokratiska politiska ledarskapet.

Redan på ett tidigt stadium var vi moderater mycket skeptiska till förslaget då vi ansåg att man inte tog hänsyn till eller lyssnade på personalen.

I dag finns det inget förtroende för ledningen inom ambulansen. Införandet av jourverksamhet har resulterat i det som vi moderater fruktade, det vill säga en enorm kompetensförlust inom ambulansverksamheten då nära 50 ambulanssjuksköterskor valde att säga upp sig. Fortfarande i dag står flera ambulanser och fler Prio1-larm tar för lång tid innan de är på plats.

Vi hoppas nu att Socialdemokraterna, som högsta politiska ledning och ytterst ansvarig för sjukvården, efter den mycket bekymmersamma situationen som jourförslaget har bidragit till, kommer fram till ett nytt förslag som är det bästa för personalen och invånarna i vårt län.

Nu måste ambulansledningen med största ödmjukhet bygga upp förtroendet igen och visa att sjukvården är till för våra invånare. Vi vill ha en trygg och stabil ambulansvård i vår region. Vi vill att vår personal ska trivas och vilja arbeta hos oss för att vi driver en verksamhet med bra arbetsmiljö.

Vi moderater menar att det går att återskapa förutsättningar för en god ambulansvård som attraherar personal om vi ärligt och på riktigt lyssnar på personalen och arbetar för gemensamma mål för patienternas bästa.

Linda Elgestad, M

Maria Molin, M

ledamöter i Hälso- och sjukvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons