Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källmursskolan och hyckleriet

Annons

Per-Åke Fredriksson, FP, Roland Ericsson, C, Lennart Ahlenius, KD, och Inger KällgrenSawela, M, ifrågasätter Albert J Gibbs agerande i barn- och ungdomsnämnden.

På barn- och ungdomsnämndens senaste sammanträde (9/1-09) gav vänsterpartisten Albert J Gibbs ordet hyckleri ett ansikte. Nämnden skulle ta ställning till om Källmursskolan i Bomhus skulle läggas ner eller inte av besparingsskäl. Från alliansen (Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna) konstaterade man att underlaget för beslutet var bristfälligt eftersom konsekvenserna av en nedläggning inte var ordentligt utredda. Ingen kunde redogöra för den faktiska besparingen av en skolnedläggning.

Vänsterpartisten Albert J Gibbs delade denna uppfattning. I radions P4 strax före beslutet meddelade han radiolyssnarna att han skulle stödja alliansens förslag att få ärendet återremitterat för att få konsekvenserna ordentligt genomlysta.

Albert J Gibbs ville således inte stödja det övriga vänsterblockets (Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet) oansvariga politik att ta beslut utan att känna till konsekvenserna.

När så det var dags att gå till beslut i frågan meddelade Albert J Gibbs i sista stund att han var jävig trots att han hade deltagit under hela beredningen av ärendet. ”Lyckligtvis” för den socialdemokratiske ordföranden i nämnden, Jens Leidermark, var Albert J Gibbs ersättare beredd att lägga ner Källmursskolan utan att veta vad den egentliga besparingen blir och således kunde han få majoritet för sin politik.

Om nu vänsterpartisten Albert J Gibbs var jävig är det märkligt att han över huvud taget deltog i beredningen av nämnda ärende. Det är också skamligt av honom att han inför berörda elever, föräldrar, skolpersonal och allmänhet uppgav att han skulle se till att konsekvenserna av en nedläggning av Källmursskolan utreddes ordentligt när han rimligen visste att han inte alls skulle göra det. Det är hyckleri.

Sanningen är väl den att Albert J Gibbs följde en sann vänsterpartitradition att i alla lägen behaga Socialdemokraternas maktanspråk framför att främja sina egna åsikter. När han hade målat in sig i ett hörn genom sina uttalanden i radion var jävspåståendet hans räddning från att behöva medverka till ett nederlag för Socialdemokraterna i barn- och ungdomsnämnden.

Var då Albert J Gibbs jävig? Rimligen bör detta prövas rättsligt. Enligt gällande lagstiftning får en person som anses vara jävig inte delta i handläggningen av det aktuella ärendet. Albert J Gibbs har deltagit i beredningen av det ärende som han själv ansåg sig vara jävig i.

Om han nu var jävig kan man således ifrågasätta lagligheten i hanteringen av ärendet Källmursskolan.

Om han inte var jävig kan man konstatera att Socialdemokraterna var beroende av en bluff för att få sin vilja igenom att lägga ner Källmursskolan utan att behöva utreda konsekvenserna fullständigt.

Oppositionsråd, FP

Oppositionsråd, C

Oppositionsråd, KD

Oppositionsråd, M

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons