Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landsting i borgerligt vakuum

/

Alf Norberg, v, manar de som ställde till den parlamentariska röran i landstinget att ta sitt ansvar och visa ledaregenskaper, om de har några...

Annons

Sedan en månad tillbaka befinner sig landstinget Gävleborg i ett borgerligt vakuum efter att alliansens budget röstats igenom i fullmäktige med hjälp av den gröne vilden Gönzi.

De utsträckta händer som bjöd in till diskussion innan avvisades bestämt av de borgerliga eftersom man fått vittring på makten.

Budgeten fick majoritet i fullmäktige och allt har skett i demokratisk ordning där finns inget att anmärka på!

Vad som däremot känns förbryllande är att varken borgarna eller Gönzi hade någon som helst plan för hur man skulle styra landstinget med en ny budget och en ny majoritet?

Alliansen ville inte bygga majoritet med en politisk vilde, så efter att han stöttat borgarna så röstade de ner samtliga yrkanden som Gönzi själv hade, han blev enbart röstboskap för alliansen.

Efter slutvoteringen stegade moderaternas oppositionsråd fram och sa att han nu skulle bilda ett nytt majoritetsstyre i landstinget, omedelbart efter stegade också (naturligtvis) centerns oppositionsråd fram och sa att han skulle göra sammalunda.

Moderaternas försök att bilda majoritet sket sig ganska omgående.

Centerns försök höll i sig något längre eftersom man bjöd in sossarna till överläggningar och sossarna var väldigt snabba med att acceptera inviten, två dagar efter att (s) meddelat att man ställde sina platser till förfogande så var man på väg in i nya majoritetsförhandlingar (hej vad det går…)

Centerns invit gick till sossarna, miljöpartiet, kristdemokraterna och folkpartiet.

De partier som ratades var vänsterpartiet, moderaterna och sjukvårdspartiet.

Folkpartiet krävde att, m, skulle få vara med och, kd, ansåg att alla partier skulle få vara med och till slut så tyckte också centern att, m, skulle få vara med och drog sig ur den majoritetslek som man själva bjudit in till!

Alla spekulationer därefter både från media och från de partier som deltar i den här minst sagt genanta leken har konsekvent uteslutit vänsterpartiet och sjukvårdspartiet. Man har antagligen någonstans sett behovet av någon sorts opposition för att det hela inte ska bli fullständigt löjligt.

Fortfarande hävdar de flesta borgerliga partierna att deras budget ska drivas igenom oavsett hur en ny majoritet kommer att se ut, centern är beredda till omförhandlingar på grund av att det ekonomiska läget försämrats efteråt vilket är rent nys, deras budget var redan från början ekonomiskt orealistisk.

Sossarna kräver omförhandlingar, den som vet vad miljöpartiet anser kan ju ringa en kompis.

Vänsterpartiet har varit tydliga hela tiden, vi ställer inte upp på en borgerlig politik och våra platser står till förfogande och det är minst sagt skamligt att inte de som ställde till med den här röran tar sitt ansvar och visar ledaregenskaper, om de har några!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons