Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läser ni kommunens handlingar som ni tar beslut om?

Annons

Svar till Vänsterpartiet: Bästa vänsterpartister Gin Akgul Hajo, Tord Fredriksen och Isabella Bexell. Nu måste jag tyvärr fråga igen om ni verkligen läser kommunens handlingar som ni tar beslut om?

Debatt: Finns det mer saker i Vänsterpartiets politik ni inte vill ha igenom?

Vi säger nej till Gavlegårdarnas försäljning

För om ni hade läst kommunstyrelsens handlingar från den 21 november, då ni deltog, så hade ni vetat att försäljningen av Gavlegårdarnas fastigheter är planerande att ske under 2018 och inte 2017 som ni skrev i er svarsartikel till mig. Under 2018 gäller som bekant de ägardirektiv om försäljning som ni yrkade på och röstade för i kommunfullmäktige i juni.

I er svarsartikel försöker ni också hävda att ni hade en överenskommelse med de andra två rödgröna partierna om att någon försäljning inte skulle ske 2018. Det låter mycket märkligt. Ni skulle alltså vara ense om driva fram ägardirektiv om försäljning som gäller för 2018, men direktivet skulle inte verkställas det året? Är inte det lite omständligt? Hade det inte varit enklarare att bara skriva i ägardirektiven till Gavlegårdarna att någon försäljning inte får ske 2018, istället för att driva igenom ett direktiv om försäljning som ni samtidigt är ense om inte ska verkställas? Det blir ju inte lätt att veta vad ni vill, men det kanske finns någon logik i detta som jag inte förstår?

Ytterligare en fundering jag har angående ert svar till mig är er uppgift om att jag skulle sagt att Gavlegårdarna ska sälja ut årligen tio procent av sitt fastighetsbestånd? När sa jag det? I vilket mötesprotokoll, minnesanteckningar eller intervjuer framkommer denna uppgift? Riktigt så gammal har jag inte blivit än så jag glömmer saker, men ni får gärna visa mig var ni fått uppgiften ifrån. Jag vore väldigt tacksam för det. För det är väl inte så att ni har hittat på allt? Ungefär som att man i juni driver igenom ett ägardirektiv i kommunfullmäktige, för att sedan i november hävda att man alltid har varit emot samma direktiv.

Per-Åke Fredriksson, L

Styrelseordförande AB Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons