Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt folket rösta om Wij Trädgårdars framtid

/

Annons

Det är som att välja mellan två olika onda ting. Rimligtvis borde det utredas om det finns intressenter som vill och kan driva verksamheten, skriver Sverigedemokraterna Jonny Lindblom, Joel Strömner, Conny Malmgren, Maria Lenander.

I våras beslutade en rödgrön majoritet i kommunfullmäktige att Wij Trädgårdar skulle beviljas ett lån på en miljon kronor. Under sommaren blev det ytterligare 600 000 kronor i lån och nu vill de ha ett stöd på ytterligare två miljoner kronor. Wij Trädgårdar kan liknas vid en bottenlös brunn som vi försöker fylla med skattebetalarnas pengar.

Från Sverigedemokraternas sida ser vi gärna att Wij Trädgårdar finns kvar. Frågan är bara hur och på vilket sätt? Dagens och tidigare visioner har visat sig vara orealistiska och misslyckade. Wij Trädgårdar ska ej behöva vara beroende av kommunens hjälpinsatser för att överleva.

Enligt Socialdemokraterna finns två altenativ: "köpa fastigheterna för 10,2 miljoner (fastigheter vi en gång skänkt), eller öka bidraget till två-tre miljoner årligen"

Det är som att välja mellan två olika onda ting. Rimligtvis borde det utredas om det finns intressenter som vill och kan driva verksamheten. Att köpa tillbaka fastigheter vi en gång skänkt eller att kommunen ska bidra med årligt ekonomiskt stöd är lösningar som vi som parti inte ser som en hållbar framtid.

Frågan om Wij Trädgårdar är en fråga som inte känner några partigränser eller ideologiska käpphästar.

Vi inom Sverigedemokraterna är inte främmande för en eventuell folkomröstning där kommunens invånare får tycka till om Wij Trädgårdars framtid, gällande ett eventuellt kommunalt köp av fastigheterna.

Sverigedemokraterna, Ockelbo

Jonny Lindblom, Joel Strömner, Conny Malmgren, Maria Lenander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons