Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika läsmöjligheter kräver olika lösningar

/
  • Inom övriga landsting i den blivande storregionen, finns Daisyspela en redan som tekniskt hjälpmedel. Måste vi synskadade invänta denna maktförändring? undrar skribenterna.

Annons

Synskadade behöver en Daisyspelare för att kunna läsa inlästa böcker, tidningar, instruktioner och samhällsinformation. Den borgerliga oppositionen i regionfullmäktige, Samverkan Gävleborg instämmer, men inte den rödgröna majoriteten. Synskadade i Gävleborg, SRF, tycker att politiker och tjänstemän i Hjälpmedelskommittén, bör tillse att människor med olika förutsättningar och behov ges lika möjlighet att läsa! skriver SFR Gävleborg.

Daisy, är en internationell standard för läsmaskiner, som kan söka kapitel, lägga in bokmärken, variera hastigheten mm om inläsningen är gjord i Daisyformat.

Politiker rekommenderar synskadade att skaffa en smartphone med en app att läsa med. Men flertalet som blivit synskadade runt pensionsåldern, saknar datavana och kan svårligen hantera dessa telefoner.

Inom övriga landsting i den blivande storregionen, finns Daisyspelaren redan som tekniskt hjälpmedel. Måste vi synskadade invänta denna maktförändring?

Daisygruppen i SRF Gävleborg

Catarina Meurling, Ulf Nilsson, Håkan Thomsson, Lars Engberg, Sören Lundkvist

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons