Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoriteten sviker i Hudiksvall

Annons

Vi kräver att hela etapp 1 sätts igång vid sjukhuset i Hudiksvall, skriver Stig Zettlin, Sjukvårdspartiet.

Vid regionfullmäktiges möte den 26/10 beslutades att en upprustning skulle ske i Hus 07 vid sjukhuset i Hudiksvall. Det innebär att centraloperation, akutmottagning med flera verksamheter får nya bra lokaliteter i befintlig byggnad. Ett bra och välkommet beslut ansåg hela fullmäktige. Däremot hade majoriteten lyft bort den nya byggnaden för förlossningsvård, barn- och kvinnosjukvård som enligt byggprogrammet ska ingå i etapp 1 i förnyelsen av sjukhuset i Hudiksvall.

Jan Lahenkorva (S) ansvarigt regionråd, kunde inte trots upprepade uppmaningar svara på frågan om när hela etapp 1 skulle kunna beslutas och igångsättas. Därmed kan ifrågasättas om den s.k. ”strategiska planens” idé, om att stänga förlossnings- barn- och kvinnosjukvård i Hudiksvall och att sjukvårdsministern Gabriel Wikströms (S) tal om att det finns för många små sjukhus och socialdemokraternas förslag om storregion spelar roll om och när beslutade investeringar släpps fram i Region Gävleborg.

Sjukvårdspartiet Gävleborg kräver att hela etapp 1 sätts igång vid sjukhuset i Hudiksvall. Särskilt ska då beaktas att Hus 9 där förlossnings- barn- och kvinnosjukvården nu huserar i är i så dåligt skick att verksamhetens lokaler är en arbetsmiljörisk och hälsofara för patienter. Centraloperation och förlossningsvård hör ihop, god vård förutsätter att verksamheterna länkas samman i samma process. Allt annat blir provisorer som på sikt hotar hela sjukhusets existens som akutsjukhus i Hudiksvall.

Stig Zettlin, SVG

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons