Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknadslogikens syn på välfärd

Svar till Andreas Åström och Håkan Eriksson på Almega: Jag får tacka för det tydliga budskapet från Almega, det var mycket belysande. Almega anser att en skattefinansierad förlossning eller en canceroperation är att jämföra med att köpa en TV, jo ni hörde rätt, det är som att köpa en TV! skriver Alf Norberg, V.

Annons

Debatt: Välfärd i stället för vinst

Det är förlusterna i välfärden som borde förbjudas

Jag väntar med spänning på Almegas nästa innovativa jämförelse. Att genomgå en strålbehandling är som ett biobesök kanske, eller en hjärtoperation är som att gå till frissan?

Det är alltså denna syn på vår gemensamma välfärd som präglar Almegas sätt att tänka, det är också därför som man ogenerat stöder ett friskolesystem som är identiskt med gamle diktatorn Pinochets system.

Vänsterpartiet anser att vår gemensamma välfärd är så otroligt mycket mer än en affärstransaktion, det är därför vi ser sjukvården som något helt annat än ett TV-köp.

Det finns för övrigt massor med privat sjukvård ute i världen som inte kräver vinst, så den sammankoppling som ständigt görs från desperata vårdföretag att man tvingas lägga ner om man inte får göra stora vinster stämmer inte!

Alf Norberg, V

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons