Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikrolån ger fördelar

Annons

Lennart Olsson och Magnus Svensson,

båda Centerpartiet, om mikrolånens värde för Gävleborgs län.

beslutat att förbättra finansieringsmöjligheterna för små företag. Almi Företagspartners mikrolån höjs från 100 000 kronor till 250 000. Mikrolånet riktar sig till företagare med mindre kapitalbehov och beviljas utan krav på säkerheter. Under 2007 tecknades omkring hälften av mikrolånen av kvinnor och drygt en tredjedel av invandrare, vilket är mer än respektive grupps andel av landets företagare.

är det många företag som har svårt att få tillgång till kapital. Man har lite eget kapital, bankerna är lite njugga när de ska låna ut pengar och man har svårt med säkerheter. Almi:s roll är att stimulera de som har svårt att få tillgång till de här kapitalen på marknaden. Höjningen av mikrolånen är ett sätt att stödja dessa företag.

regeringen skrivit fram tydliggör att företagslån kan täcka högst 80 procent och om synnerliga skäl föreligger får hela det beräknade finansieringsbehovet täckas. Den tidigare gränsen för Almi:s medverkan var 50 procent.

Almi:s uppdrag är att främja utvecklingen av konkurrenskraftiga små och medelstora företag samt stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv. De tjänster Almi erbjuder är finansiering, rådgivning och affärsutveckling. Verksamhetsområdet täcker hela företagsprocessen från idé till tillväxt. Kreditgivningen från Almi sker i form av lån i nära samverkan med andra kreditgivare och bankerna är viktiga och naturliga samarbetspartner.

en viktig förändring, då vårt näringsliv har ställts om från stora företag till att i dag främst bestå av små och medelstora. Ändringarna gör att fler människor förhoppningsvis vågar starta och driva företag. Att man förverkligar sin dröm. Så det är bra för Söderhamn, Gävleborg och Sverige.

Lennart Olsson (C)

Söderhamn

Magnus Svensson (C)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons