Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaternas initiativ kommer lite sent

Det är omsorgsnämndens fulla övertygelse att dessa, och flera andra utvecklande åtgärder som vi genomför, positivt skall påverka såväl omsorgstagare som anställda, arbetsmiljö och den kommunala ekonomin, skriver Robert Sten, S.

Annons

Svar till Annemari Bergström, M: Omsorgsnämnden i Sandviken beslutade tidigare under mandatperioden att införa wifi på alla våra vård- och omsorgsboenden. De var färdiginstallerade under hösten 2017.

Debatt: Hur värderar man äldre i Sandviken?

Det är inget som hemlighållits för moderaterna och deras andre vice ordförande i omsorgsnämnden. Den 6 februari i år skrev Annemari Bergström i en debattartikel under rubriken ”Hur värderar man äldre i Sandviken?” att hon och moderaterna efter valet skulle arbeta för att införa wi-fi på alla äldreboenden i Sandvikens kommun om de vann valet.

Det är naturligtvis glädjande att Annemari Bergström och Moderaterna i Sandviken delar majoritetens och omsorgsnämndens uppfattning om vikten av satsning på wifi och teknologi inom omsorgen även om Annemari Bergström och moderaternas initiativ är lite sent, och tydligen endast inriktar sig på vård- och omsorgsboenden för äldre.

Omsorgsnämnden och Sandvikens kommun ingår i ett nordiskt samarbete gällande ny teknik inom omsorgen, inte minst inom mobil teknik och 5G. Samarbetet sker i Användarföreningen och Teknikmarknad som samverkar med samtliga Sveriges tekniska högskolor.

För närvarande genomförs i Sandvikens kommun flera nationella teknikutvecklande projekt inom omsorgen. Sandvikens kommun är nationell koordinator för det nordiska samarbetsprojektet ”5G - Livslångt boende”. I det projektet är Sandviken, nu en av 20 kommuner, med och utprovar och utvecklar sensorteknologi för ökad säkerhet för omsorgstagare i det egna (ordinära) boendet.

Vidare så arbetar Sandviken med utvärdering av antibakteriellt UV-ljus för avlägsnande av mikroorganismer i vatten och särskilda utrymmen i boenden. Det kommer under 2018 att införas på Rosengården.

Dessutom så kommer duschrobotar, unika för Sandviken, installeras på minst ett boende och förhoppningsvis hos ngn brukare för utvärdering och utveckling. Duschrobotarna är en intelligent duschlösning, som hjälper äldre och rörelsehindrade att duscha med ökad integritet och säkerhet, och som ökar deras oberoende.

Det är omsorgsnämndens fulla övertygelse att dessa, och flera andra utvecklande åtgärder som vi genomför, positivt skall påverka såväl omsorgstagare som anställda, arbetsmiljö och den kommunala ekonomin.

Om Annemarie Bergström och Moderaterna i Sandviken vill veta mer om vad som sker inom omsorgen i Sandviken så informerar jag er gärna personligen. Det är bara att höra av sig.

Robert Sten, S

ordförande för omsorgsnämnden i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons