Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni fortsätter sprida falska anklagelser mot Alliansregeringen

Svar tilll Tommy Berger, S, och Åsa Lindestam, S: För det första kan jag konstatera att vi är överens om att vi har en bra sjukvård med fantastisk personal i länet men det finns såklart utvecklingsmöjligheter och saker som behöver förbättras, skriver Patrik Stenvard, M.

Annons

Debatt: Förlossningsskador ska förebyggas och den som drabbats ska få rätt vård

Det är glädjande att du Tommy Berger också gör besök i våra verksamheter. Vi i oppositionen har under många år regelbundet besökt våra verksamheter för att se hur allt fungerar och lyssna in vad vi kan göra för att göra arbetsmiljön och vården bättre.

Jag hoppas att du även lyssnar in de synpunkter som finns när det gäller hur man ser på ledarskapet i regionen och vad som behöver göras där.

Det är positivt att även den rödgröna regeringen väljer att lägga mer resurser till vården men tyvärr så är dessa av engångskaraktär vilket innebär att det inte går att använda dessa för långsiktiga satsningar som mer personal och höjda löner.

Ni har därmed valt att lägga dessa medel på diverse olika projekt. Problemet är att vi i dag har brist på vårdpersonal i Region Gävleborg och de medarbetare vi har får slita allt hårdare i takt med att deras kollegor slutar.

Att då lägga på ytterligare arbetsuppgifter i form av massor av projekt hjälper inte deras arbetsmiljö utan gör pressen och arbetsbelastningen ännu större. Det som krävs är i stället fler medarbetare och en bättre arbetsmiljö.

Tyvärr så fortsätter länets socialdemokrater att sprida falska anklagelser mot den förra Allianseregeringen. Ser vi på de framgångsrika Alliansåren så ökade resurserna till välfärden.

Genom arbetslinjen så kom fler människor i arbete vilket innebar att det blev fler som betalade skatt. När skatteintäkterna ökade så ökade intäkterna även till regionen som sedan långsiktigt kunde satsas på vården.

Vi kan konstatera att skattebasen i länet ökade under Alliansregeringen med över 25 procent samtidigt ökade man även de generella statsbidragen med 40 procent. Allt detta innebar att intäkterna till Region Gävleborg ökade med nästan två miljarder under de åtta Alliansåren.

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons