Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oansvarig hantering av länets sjukhus

Annons

Man har nu även kommit till insikt att man inte vet vad det egentligen är man har behov utav så därför kastar man nu arbete motsvarande 90 miljoner i papperskorgen, vilket vi läst om i tidningen, skriver Patrik Stenvard M, regionråd i opposition

Våra sjukhus i länet är i stort behov av renovering, om- och tillbyggnad. Vi kan se hur våra slitna vårdlokaler idag inte håller måttet för den sjukvård som vi vill bedriva. Det är trångt, avsaknad av enkelrum och ständiga överbeläggningar. Under många år har vi moderater efterfrågat beslut om satsningar på framtidens sjukhus, men responsen från socialdemokraterna har dröjt.

Så äntligen fattade regionfullmäktige beslut i april 2016 om framtidsplaner för sjukhusen i Gävle och Hudiksvall. Vi kunde tyvärr redan då se att nödvändiga underlag fattades, bl.a. fattades de mest grundläggande analyser av framtidens behov så som antal vårdplatser och operationssalar. Men beslutet var i alla fall ett startskott för de nödvändiga investeringarna.

Nu kan vi se hur det gått för den styrande majoriteten. Man har gjort olaglig upphandling av projektering vilket kommer försena dessa nödvändiga om- och tillbyggnationer. Man har nu även kommit till insikt att man inte vet vad det egentligen är man har behov utav så därför kastar man nu arbete motsvarande 90 miljoner i papperskorgen, vilket vi läst om i tidningen. Detta är inget som kommer som en överraskning men det som är mest häpnadsväckande är att ansvariga regionråd inte bryr sig.

Nu verkar det som hela framtidsbygget försenas och frågan är vilket årtionde det kommer bli klart eller är det så att den styrande majoriteten inte vill att det ska genomföras. Hela hanteringen visar även vilket tragiskt sätt den styrande majoriteten ser på våra gemensamma skattemedel, med en axelryckning kastar man 90miljoner i soptunnan!

Det är dags att den styrande majoriteten slutar med sin oansvariga hantering av den framtida sjukvården. Vi moderater kräver nu att de tar vår utsträckta hand och sätter sig ned tillsammans med oss i oppositionen så att vi kan föra konstruktiva samtal om hur vi ska utveckla länets sjukvård och hur vi kan genomföra de om- och tillbyggnationer som krävs.

Patrik Stenvard M

Regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons