Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politik när den är som bäst – vi lyssnar, kommer överens och ändrar

På tisdagen på kommunstyrelsen visade sig politiken åtminstone i ett ärende från sin bästa sida, skriver Therese Metz och Roger Persson.

Annons

Vi tror att de allra flesta som engagerar sig politiskt gör det för att hen brinner för att utveckla Gävle, världen, demokratin eller människors förutsättningar. Ibland kör vi dock fast. Informationsmissar, förutsättningar som förändras eller andra omständigheter gör att vi behöver ta om beslut ibland.

Strömvallens vara eller icke vara som central mötesplats och framförallt idrottsplats för unga är precis en sådan fråga. Aldrig förr har Gävle haft så många barn och unga i behov av meningsfull fritid. Därför har vi i Miljöpartiet menat att, oavsett om det i en framtid blir bostäder på Strömvallen (vilket vi inte heller vill), bör Strömvallen vara öppen för idrott för skolorna och föreningsaktiviteter på kvällstid nu.

Tack vare fotbollsföreningarnas engagemang under bland annat förra veckans debatt ställde idag sig alla partier bakom vårat förslag om att i dialog med föreningslivet utreda hur föreningarna kan få tillgång till Strömvallen igen. Kommunen kan inte dra på sig omfattande utökade driftskostnader, men vi kan definitivt stödja allt det engagemang som finns för ungas möjligheter till meningsfull fritid och hitta en väg fram som gör fotboll på Strömvallen möjligt igen.

I dag har politiken visat sig från sin bästa sida och vi har enats om något som för några månader sedan kändes smått omöjligt. Tack alla involverade för klokskap och engagemang, tillsammans gör vi Gävle fantastiskt!

Therese Metz

Roger Persson

Miljöpartiet de gröna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons