Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Gävleborg kan fortfarande bättre

/

Annons

Nu är semestrarna över och arbetet med Region Gävleborgs framtid tar vid. Situationen med dålig ekonomi och en kostnadsökningstakt på 6,2 procent är alarmerande, skriver företrädare för oppositionspartierna.

Personalförsörjningen är ett av regionens största bekymmer och situationen under sommaren har varit tuff på flera av våra verksamheter. Bristen på personal innebär stora risker för patienterna då väntetiden för ambulansen blir lång, specialister saknas, avdelningar stängs och vårdplatserna minskar i antal.

Majoriteten (S, C, MP, V) öppnade upp för diskussioner kring regionens situation före sommaren och vi väntar nu på konstruktiva och kreativa möten framöver. Samverkan Gävleborg anser att bästa sättet för att lösa rådande situation är att samarbeta och hitta nya vägar för att nå en ekonomi i balans, en god bemanning inom hälso- och sjukvården samt för att komma vidare när det gäller länets framtid och utveckling.

Det finns många vägar att gå för att få Region Gävleborg i balans och det är möjligt att nå dit. Men det krävs hårt arbete, samarbete över partigränser, nytt tänk och mer driv, men framförallt är det viktigt att lägga all prestige åt sidan. Vi är villiga att göra detta och mer därtill, vi har sträckt ut handen och nu är det upp till ledande majoritetspartier att ta den.

Patrik Stenvard, M, Maria Molin, M, Stig Zettlin, SVG, Carina Östansjö, L, Ingemar Kalén, KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons