Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt in brottsförbebyggare mot oron i Sätra

/

Den senaste tidens oro i Sätra med de händelser som inträffat är helt oacceptabla. Vi behöver stävja oroligheten och markant öka tryggheten i området och för invånarna i Sätra, skriver Kristdemokraterna.

Annons

Därför vill vi pröva möjligheten med en brottsförebyggandegrupp där bland andra ordningsvakter ska kunna ingå. Den kan snabbt och flexibelt agera i trygghetsskapande och förebyggande syfte. Även akuta åtgärder ska snabbt kunna lösas. I denna grupp skulle såväl försäkringsbolag, fastighetsägare som näringsliv kunna agera huvudmän tillsammans med kommun och polis.

Mer läsning: Tonåringarna skröt om rökbombsattacken i sociala medier: "Jag tror det kommer fortsätta eskalera"

Ny rökbomb avfyrad inne i Sätra centrum

Sköt raketbomb inne i Sätra centrum – byggnaden utrymd

Fältpersonal i form av socialarbetare, ordningsvakter och föreningar skulle snabbt kunna agera i områden med oro för att öka tryggheten. Dessa grupper har helt rätt kompetens för att hantera konsekvenserna orsakade av social oro och ordningsstörning i samhället. På så sätt skulle det kunna både avlasta och komplettera polisen.

Parallellt med detta kan och ska vi alla tillsammans fortsätta att samarbeta. Vi ska öka närvaron av fältare, andra vuxna och stärka fritidsgårdarna för att lösa de sociala problem vi nu ser ungdomar ge uttryck för.

Det är vårt ansvar att skapa tillit och trygghet i hela Gävle kommun och helt i linje med den satsning KD nu gör för att öka tillit och trygghet i Sverige.

Martina Kyngäs, KD

Jan Myléus, KD

Jan-Eric Andersson, KD

Victoria Almqvist, KD

Insändare: (M)amma Mia så dumt, Beckman

Har vi glömt Ådalen 31?

Då var det ironi, nu ett verkligt förslag...

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons