Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklart föredrar jag en kommunplan utformad av alliansen

Att styra Alliansens Gävle utifrån de förutsättningar som ges i de rödgrönas budget är ingen enkelt uppgift. Med det sagt betyder inte det att det är omöjligt. Att jag som moderat och kommunstyrelseordförande i Alliansen Gävle skulle föredra en kommunplan formad av alliansen framför den rödgröna är en självklarhet, skriver Patrik Stenvard.

Annons

Debatt: Avser Alliansen att trotsa kommunfullmäktiges budgetbeslut?

Nu har vi dock det utgångsläget vi har och Gävleborna kan känna sig trygga med att vi kommer lyckas göra ett bra jobb utifrån det. Vi ser en ljus framtid att i Gävle och vårt dagliga mål är att hela tiden jobba för ett ännu bättre Gävle.

Vad gäller de beslut som fattats i budgeten och i kommunfullmäktige, så är det alltid det senaste beslutet från kommunfullmäktige som gäller.

Detta är också en av anledningarna till att vi lyckats behålla möjligheten till feriepraktiken utomlands för våra gymnasieelever. Något som socialdemokraterna tog bort i sin budget och som vi nu efter nytt fullmäktigebeslut har ändrat.

Vi har också fattat ett nytt beslut om att lämna Inköp Gävleborg, någonting som både kommunen som organisation och näringslivet vinner på. De ändringar som är möjliga att göra i samklang med budgeten ändras alltså till det bättre.

Vi måste förhålla oss till besluten eller ändra dem, hur detta sedan tar sig uttryck och verkställs avgörs i nämnderna. Det innebär att vi i stor grad kan göra de förbättringar vi anser nödvändiga utifrån de premisser som givits oss.

Jag önskar inget hellre än en valrörelse med konstruktiva debatter, dock kan jag inte låta bli att påpeka när Åsa Wiklund Lång kastar sten i glashus när hon antyder att vi tar avsteg från demokratiskt fattade beslut. Speciellt med tanke på att de rödgröna exempelvis trotsade kommunfullmäktiges beslut i nämnden där de vägrade verkställa beslut om valfrihet i den dagliga verksamheten för funktionshindrade.  

Vi vill nu blicka framåt och se de möjligheter som finns i Gävle och arbeta utifrån dem. Vi ser de problem som finns men låter dem inte skymma sikten för oss. Genom att fokusera på att se lösningar istället för att fastna på problemen kommer vi fortsätta leda Gävle.

Patrik Stenvard, M

kommunstyrelseordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons